Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η δύναμη της σκέψης




Όλοι ξέρουμε ότι οι σκέψεις έχουν δύναμη, ο Δρ Hagelin είπε. "Η σκέψη καθοδηγεί ολόκληρη τη φυσιολογία. Έχουμε τη σκέψη να ανυψώσουμε το χέρι και το χέρι ανυψώνεται. Βεβαίως μέσα στην ανθρώπινη φυσιολογία —σχεδιασμένη με Πλήρη Γνώση —το σώμα ανταποκρίνεται αυθόρμητα σε κάθε ώθηση της σκέψης."


Πραγματοποιούμε τις επιθυμίες μας χρησιμοποιώντας, την σκέψη-ως μεσάζον-και την ανθρώπινη φυσιολογία μας, ο Δρ Hagelin είπε. "Η επόμενη ερώτηση είναι μέχρι ποιου σημείου μπορούμε να θεωρήσουμε ολόκληρο το Σύμπαν, το φυσικό περιβάλλον μας, ότι είναι μια επέκταση του σώματός μας; Μέχρι ποιου σημείου το περιβάλλον γύρω μας ανταποκρίνεται στη σκέψη μας;"


Όπως έχουμε δει από την Σοφία του Maharishi, είπε ο Δρ Hagelin, η ανθρώπινη συνειδητοποίηση ή η ανθρώπινη σκέψη, σε βαθύτερο, Υπερβατικό ή επίπεδο para —που σημαίνει, πέρα από την αρθρωμένη γλωσσική σκέψη, πέρα από τους λεπτότερους και λεπτεπίλεπτους τομείς της σκέψης —υπάρχει το Ενοποιημένο Πεδίο, η βάση του Νου και της ύλης.


"Αυτό το επίπεδο σκέψης, το επίπεδο ύπαρξης, το επίπεδο συνειδητότητας, το para επίπεδο της σκέψης, είναι το Ενοποιημένο Πεδίο, και ολόκληρο το Σύμπαν είναι η έκφρασή του."




Η "σύγχρονη επιστήμη σκιαγραφεί πολύ σχολαστικά τους σταδιακούς μηχανισμούς από τους οποίους αυτό το πεδίο συνειδητότητας επιταχύνεται όταν η ανθρώπινη φυσιολογία μας και το υλικό περιβάλλον, εκδηλώνεται υπό μορφή ατόμων, μορίων, και μακροσκοπικών αντικειμένων, ακόμη και γαλαξιών,"


"Όλα είναι τελικά μια έκφραση του Ενοποιημένου Πεδίου, όλα είναι τελικά μια έκφραση της συνειδητότητας— όλα είναι τελικά η φυσιολογία της συνειδητότητας. Έτσι ολόκληρο το Σύμπαν είναι προέκταση της φυσιολογία μας."


"Έτσι στον βαθμό που σκεφτόμαστε από εκείνο το para επίπεδο του Ενοποιημένου Πεδίου," είπε το Δρ Hagelin, "εάν κατακτήσουμε την πολύτιμη ικανότητα της καλλιέργειας της σκέψης ή έχουμε επιθυμίες από εκείνο το para επίπεδο συνειδητότητας, της Υπερβατικής Συνειδητότητας, το Ενοποιημένο Πεδίο, αυτή η σκέψη θα παρθεί και θα εκδηλωθεί, οπουδήποτε και παντού σε όλη τη δημιουργία —επειδή ολόκληρη η δημιουργία είναι η φυσιολογία του Ενοποιημένου Πεδίου.


" Όπως ακριβώς αυτό το σώμα είναι η φυσιολογία της συνειδητότητας μου και ανταποκρίνεται στη συνείδησή μου, το Σύμπαν είναι επίσης τελικά η φυσιολογία της συνειδητότητας και αποκρίνεται σε μια ώθηση της συνειδητότητας, εάν εκείνη η ώθηση είναι σε εκείνο το Συμπαντικό επίπεδο —όχι το αυστηρά μεμονωμένο επίπεδο του Νου, αλλά το Συμπαντικό επίπεδο της ύπαρξης, της οποίας έκφραση είναι ολόκληρο το Σύμπαν."


Ο Maharishi περιγράφει και υπογραμμίζει τη σημασία της αυθόρμητης εκπλήρωσης της επιθυμίας, και το πιο σημαντικό, διδάσκει πώς να καλλιεργήσει κανείς μια επιθυμία σε εκείνο το απόλυτο επίπεδο. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός και το πρόγραμμα TM- Sidhi, συμπεριλαμβάνοντας το Γιογκικό Πέταγμα, ο Δρ Hagelin συνέχισε.







"Το σώμα που ανυψώνεται στον αέρα μόνο μέσω της ώθησης της σκέψης, η απάντηση της φυσιολογίας μόνο από την ώθηση της σκέψης, καταδεικνύεται πολύ σαφώς από το ίδιο το φαινόμενο του Γιογκικού Πετάγματος."


Έτσι ο Maharishi είναι ο κυρίαρχος της επιστήμης της Yoga, της επιστήμη της ύπαρξης, της επιστήμης της σκέψης από το επίπεδο της ύπαρξης, ο Δρ Hagelin είπε, όπου ολόκληρο το Σύμπαν είναι η επέκταση της φυσιολογία μας και πού η φύση όχι μόνο μέσα στη φυσιολογία μας, αλλά σε όλο το περιβάλλον, ανταποκρίνεται στην ώθηση της σκέψης μας.


"Έτσι η σκέψη μπορεί να είναι απίστευτα ισχυρή," είπε το Δρ Hagelin, "και σε εκείνο το βαθύτερο επίπεδο, όταν αναπτύσσεται κατάλληλα μέσω της πρακτικής εξάσκησης, η δυνατότητα να καλλιεργηθεί η επιθυμία μέσα σε εκείνο το απόλυτο, πανταχού παρόν πεδίο, διεγείρει το σύνολο των Νόμων της Φύσης —και όταν αυτό εδραιώνεται, κυριολεκτικά είναι δυνατό να εκπληρωθούν οι επιθυμίες αμέσως, για να επιτευχθεί οτιδήποτε με μόνο την ώθηση της σκέψης.


"Η ταχύτητα της εκπλήρωσης της σκέψης, έχει να κάνει με το πόσο ειδικοί είμαστε να καλλιεργήσουμε αυτήν την σκέψη στο απόλυτο επίπεδο, όπου ο συνολικός Φυσικός Νόμος και όλες οι δυνατότητες είναι μια πραγματικότητα."


Σε ένα αδύνατο επίπεδο σκέψης, η ανθρώπινη φυσιολογία δεν ανταποκρίνεται τέλεια, και βεβαίως οι νόμοι της φύσης στο περιβάλλον δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο της επιφανειακής σκέψης, που είναι σε μεγάλη απόσταση από εκείνο το para πεδίο, την Υπερβατική Σκέψη που διεγείρει το Σύμπαν, ο Δρ Hagelin είπε.


Είναι ακριβώς αυτό που θα αναμέναμε από την κβαντική φυσική, ο Δρ Hagelin συνέχισε. Ο Maharishi εξηγεί και η επιστήμη επιβεβαιώνει, ότι το Σύμπαν είναι δομημένο σε επίπεδα, από το επιφανειακό στο βαθύτερο, από το μακροσκοπικό στο μικροσκοπικό, και επίσης σε κάθε βαθύτερο επίπεδο του Φυσικού Νόμου, από μοριακό σε ατομικό από πυρηνικό σε υποπυρηνικό, η Φύση γίνεται ισχυρότερη.


"Ο κβαντικός κανόνας εγγυάται τον αυξανόμενο δυναμισμό, την αύξηση της δύναμης στις θεμελιώδεις κλίμακες. Όπως σε αυτόν, το ανθρώπινο μυαλό, ενώ βολιδοσκοπεί τα βαθύτερα επίπεδα πραγματικότητας σε πιο λεπτεπίλεπτα επίπεδα σκέψης, ομοίως γίνεται ισχυρότερος, ισχυρότερος, ισχυρότερος, και ακόμη πιο ισχυρός στο επίπεδο της ύπαρξης, της αφηρημένης Υπερβατικής σκέψης.


"Είναι σε εκείνο το επίπεδο όπου μια μικρή ομάδα Γιογκικών Ιπτάμενων, που διεγείρει το πεδίο της Υπερβατικής Ενότητας, το Ενοποιημένο Πεδίο, μπορεί να αλλάξει ριζικά το πεπρωμένο μιας ολόκληρης χώρας." Ο Δρ Hagelin είπε. "Αυτή είναι μια απεικόνιση της δύναμης της σκέψης που ευρέως τεκμηριώνεται επιστημονικά, και αποδεικνύεται, και επιβεβαιώνεται.


"Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή, στην εκπαίδευση, είναι να αναπτυχθεί η δύναμη της σκέψης, η τάξη και η δύναμη του Νου, και να συλλάβει εκείνο το πεδίο της συνειδητότητας μέσα μας. Κατέχοντας αυτό το para επίπεδο σκέψης, συλλαμβάνεται το πεδίο της ύπαρξης, το οποίο είναι ο απεριόριστος Εαυτός μας. Κατακτήστε τον Εαυτό.
Γνωρίστε τον Εαυτό σας, τον απεριόριστο Συμπαντικό Εαυτό σας, του οποίου η φύση είναι η Αθανασία και η Μακαριότητα."


"Γνωρίστε αυτό μέσω του οποίου οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί, γνωρίστε αυτό μέσω του οποίου, σύμφωνα με τις Upanishads (ένα κλάδο της βεδικής γραμματείας), τα πάντα μπορεί να γίνουν γνωστά" είπε το Δρ Hagelin.


Έτσι η σκέψη μπορεί να είναι αδύνατη ή ισχυρή, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο κάποιος χρησιμοποιεί το Νου. "Έτσι παρά να ελπίζετε για μια ισχυρότερη, παραγωγική και επιτυχή σκέψη, καλύτερα αναπτύξτε τη άμεσα," ο Δρ Hagelin ολοκλήρωσε. "Βυθιστείτε μέσα. Χρησιμοποιήστε τις αποδεδειγμένες, πανάρχαιες, δοκιμασμένες στον χρόνο- προσεγγίσεις του Maharishi, τον Υπερβατικό Διαλογισμό, το πρόγραμμα TM- Sidhi συμπεριλαμβανομένου του Γιογκικού Πετάγματος —αυτές είναι οι τεχνικές για να εξασφαλιστεί ότι η σκέψη είναι θετικά ισχυρή και ισχυρά θετική, όπου μπορείτε να επιτύχετε τα πάντα χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια.


"Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη της σκέψης. Κάνοντας λιγότερα, κάνοντας ελάχιστα, μην κάνοντας ουσιαστικά τίποτα, αλλά μόνον υπάρχοντας, επιτύχετε όλα όσα θέλετε να επιτευχθούν για τον Εαυτό μας και για ολόκληρη την χώρα."


"Αυτή είναι η όμορφη, πρακτική εφαρμογή η Σύνοδος για μια Άτρωτη Αμερική, της η Σύνοδος για μια Άτρωτη Ολλανδία, η Σύνοδοι για να κάνουν Άτρωτη την κάθε χώρα.
Εξυψωθείτε στο Αήττητο σήμερα σε όλο και περισσότερες χώρες, κάτω από την έμπνευση του Maharishi,." Ο Δρ Hagelin είπε.
http://www.globalcountry.gr
http://www.hagelin.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας