Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Αστρικά ταξίδια-μια άλλη διάσταση-Αστρική Προβολή και εμπειρίες


Αστρικά ταξίδια-μια άλλη διάσταση
Συνήθως όταν μιλάμε για το αστρικό επίπεδο λέμε ότι πρόκειται για έναν "άλλο κόσμο", παράλληλο με τον δικό μας. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια πλευρά του κόσμου μας, την οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν τη γνωρίζουν, ούτε καν υποψιάζονται πως υπάρχει. Θεωρώ πως είναι πιο σωστό να μη μιλάμε για έναν άλλο κόσμο, αλλά για μια άλλη διάστασή του, την όποία δεν τη συλλαμβάνουμε με τα δικά μας τα μέσα, τα μέσα του τρισδιάστατού κόσμου, που είναι οι πέντε αισθήσεις μας. Ας σημειώσουμε πως οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε μια τρισδιάστατη πραγματικότητα, και μόλις που αντιλαμβανόμαστε την τέταρτη διάσταση, το μυστηριώδη χρόνο που κυλάει γραμμικά και μας φθείρει. Η πραγματικότητα μας είναι το ίδιο αβέβαιη όσο και τα όνειρα μας, εφόσον δεν έχουμε καμία εγγύηση για το μέλλον ακόμη και για το αν θα ζήσουμε την επόμενη στιγμή. Κι όμως, επειδή είναι κάτι που μπορούμε να "πιάσουμε" με τις πέντε αισθήσεις μας, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την κάνουμε στερεή και περισσότερο υπαρκτή, κτίζοντας τον κόσμο μας και περιορίζοντας τον σε σπίτια, πόλεις, κράτη, φιλοσοφικά συστήματα, νόμους, θρησκείες... Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε ή τουλάχιστόν που ζει ο σύγχρονος "Δυτικάνθρωπος". Φανταστείτε λοιπόν τώρα έναν παράλληλο κόσμο, "άϋλο" κι όμως φτιαγμένο από "άλλη ύλη", ας την πούμε ενεργειακή (που η κβαντική Φυσική μας φέρνει όλο και πιο κοντά της με κάποιες καινούργιες ανακαλύψεις). Σ’ αυτό τον άλλο κόσμο, που είναι το πρώτο επίπεδο της πέμπτης διάστασης (έτσι τουλάχιστον το ορίζουν οι δάσκαλοι εσωτερικών επιστήμων, το δεύτερο επίπεδο είναι το διανοητικό επίπεδο -mental level) υπάρχουν όλα αυτά που υπάρχουν και σε τρισδιάστατο κόσμο, και άλλα πολλά, γιατί εκεί ο χρόνος δεν "περνάει" αλλά υπάρχει μέσα σε ένα Αιώνιο Τώρα. Οι "δύο κόσμοι" λοιπόν, συνδέονται ανά πάσα στιγμή και συνυπάρχουν, αλλά πρέπει να είναι κανείς "αφυπνισμένος" για να μπορεί να έχει την επίγνωση αυτού του γεγονότος. Αλλιώς ο καθένας έχει την δυνατότητα να το ψάξει μέσα από τα όνειρα, γιατί όταν ονειρευόμαστε πολλές φορές κάνουμε αστρικά ταξίδια χωρίς να έχουμε επίγνωση πάνω σ’ αυτό ή να το πούμε καλύτερα, χωρίς να έχουμε "ξυπνήσει" μέσα στο όνειρο


Το Αστρικό Ταξίδι είναι όταν η ψυχή απαλλάσσεται προσωρινά από το σώμα και «ταξιδεύει» ως ενέργεια. Κάθε φορά που το σώμα φτάνει σε κατάσταση REM (πολύ βαθύς ύπνος) η ψυχή απελευθερώνεται και ταξιδεύει. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, δεν είμαστε όμως όλοι ικανοί να το θυμηθούμε όταν ξυπνάμε. Άλλοι το θυμούνται σαν θολό όνειρο άλλοι όμως δεν το θυμούνται καθόλου.


Η ψυχή συνδέεται με το σώμα με ένα είδος «ομφάλιου λώρου» τον οποίο συνήθως ονομάζουμε Άργυρος Χορδή. Αυτή η χορδή δεν έχει περιορισμό μήκους διότι πολύ απλά δεν είναι ύλη. Είναι όμως αυτό που διατηρεί το σώμα ζωντανό. Όταν η χορδή κόβεται, η ψυχή απελευθερώνεται οριστικά και το σώμα πεθαίνει.


Κατά την διάρκεια του Αστρικού Ταξιδιού, η Άργυρος Χορδή είναι εκείνη που μεταφέρει τις εντυπώσεις της ψυχής στο σώμα και το ανάποδο. Όταν για κάποιο λόγο το σώμα κινδυνέψει ή η ψυχή (εμείς δηλαδή) φοβηθεί, αυτόματα η χορδή «τραβά» την ψυχή πίσω στο σώμα. Πιστεύω πως όλοι μας, έστω και μια μονάχα φορά στην ζωή μας, έχουμε ξυπνήσει πολύ απότομα από βαθύ ύπνο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (ίσως να είχε προηγηθεί κάποιος δυνατός και απότομος θόρυβος) ή με κάποιον ανεξήγητο φόβο ή ανακαλύπτοντας πως το σώμα μας βρίσκεται σε κάποιου είδους κίνδυνο, είτε αυτός είναι το ότι κοντεύουμε να πνιγούμε με τα σκεπάσματα, είτε κοντεύουμε να πέσουμε από το κρεβάτι κλπ. ακόμα και μια πιθανή κράμπα ή -για να το πάμε πιο μακριά- ένας σεισμός ή κάτι παρόμοιο. Αμέσως ανακαλύπτουμε πως η καρδιά μας χτυπά πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα, ίσως μάλιστα να μας προκαλεί και πόνο στο στήθος, το σώμα μας αρνείται να κινηθεί για λίγο (σαν να έχει παραλύσει) και χρειαζόμαστε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταφέρουμε να μιλήσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι η ψυχή, λόγο κινδύνου του σώματος, επέστρεψε βίαια στο σώμα, και όχι ομαλά όπως συμβαίνει συνήθως, με αποτέλεσμα το σώμα να υποστεί ένα είδους «σοκ». Κατά κανόνα όμως, η ψυχή ταξιδεύει όταν το σώμα κοιμάται βαθιά, χωρίς προβλήματα, και επιστρέφει ομαλά όταν το σώμα έχει ξεκουραστεί αρκετά και σιγά-σιγά «βγαίνει» από την κατάσταση REM. Έτσι, η μνήμες του ταξιδιού περνούν στο υποσυνείδητο και ξεχνιούνται τελείως ή έχουμε μια αμυδρή μνήμη του σαν θολό όνειρο.


Πολλά φιλοσοφικά συστήματα και θρησκείες υποστηρίζουν πως πνεύμα-ψυχή και σώμα υπάρχουν χωριστά και ότι η ψυχή εξακολουθεί να υφίσταται και μετά το σωματικό θάνατο. Αλλά τι συμβαίνει με το πνεύμα όσο διαρκεί η ζωή; Είναι δυνατόν να ταξιδέψει έξω από το σώμα και να επιστρέψει; Μπορεί ένα κομμάτι του εαυτού μας να υπερβεί τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου και να επισκεφθεί άλλες διαστάσεις;


Προσπαθώντας να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα οι άνθρωποι δημιουργήσαμε τον όρο "αστρικό ταξίδι" ή "αστρική προβολή". Έτσι έχει καθιερωθεί να ονομάζεται το "ταξίδεμα" σε άλλες διαστάσεις ή τόπους χρησιμοποιώντας ένα "πνευματικό ένδυμα", το αστρικό σώμα.
Οι υποστηρικτές των αστρικών ταξιδιών λένε ότι αυτά συνιστούν απλώς μια διαφορετική πραγματικότητα απ’ ότι έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε και ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν επαληθευθεί με στοιχεία. Από την άλλη μεριά, οι επικριτές των αστρικών ταξιδιών υποστηρίζουν ότι αυτό που ονομάζουμε αστρικό ταξίδι είναι αποτέλεσμα παραισθήσεων, φαντασιώσεων, παρενεργειών φαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών, αποτέλεσμα καταστάσεων υπό πίεση και ότι δεν διαθέτουμε καμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε ένα διαχωρισμό μεταξύ εκουσίων και ακουσίων μορφών αστρικών ταξιδιών. Έτσι οι κοντά στον θάνατο εμπειρίες (Ν.D.E) είναι οι περισσότερο γνωστές μορφές ακουσίων αστρικών ταξιδιών, εν αντιθέσει με τις εκούσιες μορφές όπου η έξοδος από το σώμα επιδιώκεται με την χρήση διαφόρων τεχνικών.


Δεν γνωρίζουμε αν η διαδικασία και τα αστρικά ταξίδια που περιγράφονται από πολλούς είναι αληθινά, αλλά για αυτό που είμαστε πεπεισμένοι είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που φυσικά ή ύστερα από εκπαίδευση μπορούν να προβάλουν τις ψυχικές - τηλεπαθητικές δυνατότητες τους πέρα από τον γνωστό κόσμο των πέντε αισθήσεων, να επισκεφθούν άλλα μέρη, διαστάσεις και κόσμους, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του φυσικού σώματος. Για να περάσουμε όμως σε ευρύτερες και λεπτότερες δυνατότητες αντίληψης απαιτείται καθαρότητα του νου και αυτογνωσία αλλιώς θα κινδυνεύουμε πάντα να πέσουμε θύματα των επιτηδείων αλλά κυρίως των φαντασιώσεων μας.

Αστρική Προβολή και εμπειρίεςΗ πραγματική αστρική προβολή είναι η προβολή της συνειδητότητάς μας σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης (ένα «στρώμα» του χωροχρόνου που ταλαντώνεται σε άλλη συχνότητα από τον φυσικό κόσμο). Τεχνικά, το αστρικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί μια άλλη χωροχρονική διάσταση. Η συνήθεια του ανθρώπινου εγκεφάλου να λειτουργεί στις τρεις διαστάσεις του φυσικού κόσμου δυσχεραίνει την κατανόηση της φύσης αυτού του επιπέδου.


Το ίδιο το αστρικό επίπεδο (astral plane) περιέχει όλες τις σκέψεις, μνήμες, φαντασίες και όνειρα οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο αυτό (ή ακόμη και σε άλλυς κόσμους&). Αν ψάχνετε κάτι πιο απτό επιστημονικά, αναζητήστε την συνάφεια με την συλλογική μνήμη που εισήγαγε στη ψυχολογία ο Carl Young. Αν ψάχνετε κάτι πιο εύπεπτο μεταφυσικά, είναι η δεξαμενή σκέψεων που τροφοδοτεί τα προαισθήματα και την πρόγνωση (προ + γνώση = γνώση που δεν εξηγείται από συμβατικές σχέσεις αιτίου - αιτιατού).


Αν και το αστρικό επίπεδο, για αυτόν που προβάλλεται αστρικά, μοιάζει πιο «στέρεο» και «υπαρκτό» από τον φυσικό κόσμο - εφόσον υπάρχει στην ίδια συχνότητα με το αστρικό του σώμα - στην πραγματικότητα είναι πιο ευμετάβλητο, καθώς μπορεί να αλλάξει από τη δύναμη της σκέψης και μόνο.


Το αστρικό επίπεδο φημολογείται ότι είναι γεμάτο από άλλες οντότητες που ενυπάρχουν μόνο σε αυτό, αλλά και από άλλους ταξιδιώτες του αστρικού επιπέδου. Επίσης, στο αστρικό επίπεδο δεν έχετε «σώμα», μιας και σ' αυτό το επίπεδο είστε μια σκεπτομορφή. Ο εγκέφαλος σας που επεξεργάζεται την αστρική σας εμπειρία προσπαθεί να επιβάλλει ένα σώμα που μοιάζει με το φυσικό σας - αυτό που έχει συνηθίσει σαν «σώμα» δηλαδή. Αυτό το αστρικό «σώμα» μπορεί να αλλάξει με την δύναμη της σκέψης και μόνο. Το τελευταίο συνεπάγεται την σύσταση προσοχής, καθώς στο αστρικό επίπεδο κανείς δεν ξέρει αν κάποια οντότητα απέναντί του είναι αυτό που φαίνεται ή μεταμορφώθηκε για να μας ξεγελάσει!


Καθώς προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλά επίπεδα ύπαρξης, πολλές κβαντικές χωροχρονικές διαστάσεις που συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Αν και υπάρχουν πολλά υποεπίπεδα και υποδιαιρέσεις, είναι γενικά αποδεκτή η ύπαρξη επτά επιπέδων (διαστάσεων) ύπαρξης. Με τη σειρά από χαμηλότερες προς υψηλότερες συχνότητες είναι τα : Φυσικό, Αστρικό, Πνευματικό, Βουδδικό, Ατμικό, Ανουπαντάκα, Αντι. Τα υψηλότερα από αυτά τα επίπεδα απαιτούν τεράστια αποθέματα πνευματικής ενέργειας για την κατάκτησή τους, μιας και σε αυτά κατοικούν οι πνευματικές οντότητες με τις μεγαλύτερες δυνάμεις (άγγελοι;).


Το ταξίδι στις μεγαλύτερες διαστάσεις ονομάζεται συνοπτικά «Πνευματικό ταξίδι», μιας και σε αυτές τις διαστάσεις δεν έχουμε σώμα, με την όποια έννοια του, αλλά ταξιδεύει μόνο η συνειδητότητά μας.


Μια σημαντική αναφορά που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει είναι τα Ακασικά Αρχεία, ένα υποεπίπεδο μεταξύ Αστρικού και Πνευματικού επιπέδου το οποίο βρίσκεται εκτός της κλασσικής ροής του χρόνου και το οποίο περιέχει όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί ή πρόκειται να συμβούν στο σύμπαν. Όλα τα περιεχόμενά του είναι κωδικοποιημένα, σαν τις προφητείες του Νοστράδαμου και συμβολικά. Τα σημαντικά γεγονότα που εμπεριέχουν υψηλά ποσά ενέργειας (π.χ. πόλεμοι) είναι τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα. Η επίσκεψη και κατανόηση των περιεχομένων των Ακασικών Αρχείων είναι κάτι το οποίο κατακτάται μετά από πολλή εξάσκηση και ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο είναι σε θέση να τα επισκεφτούν, πολλώ δε να τα εμηνεύσουν.


Θυμάστε τα όνειρα που βλέπατε πριν πολλά χρόνια, όταν διανύατε τα πρώτα βήματα της ζωής σας; Μιλάω για εκείνα τα όνειρα που βλέπατε όταν ήσαστε 5-6 χρονών. Αν απαντήσατε θετικά στην προηγούμενη ερώτηση, ίσως να θυμάστε και κάποια όνειρα στα οποία βλέπατε ότι ίπτασθε, βγαίνατε από το σώμα σας και βλέπατε τον κόσμο από ψηλά; Η προοπτική του να μην ήταν απλά όνειρα βγαλμένα από την φαντασία ενός παιδιού προκαλεί έναν ενδόμυχο και υποσυνείδητο φόβο στους ενήλικες που τους ωθεί να αποπέμψουν τέτοιες διηγήσεις ενός παιδιού ως αποκυήματα αυτής της παιδικής φαντασίας.


Στο αφιέρωμα της αστρικής προβολής που διαβάζετε θα σας παρουσιάσουμε επιχειρήματα που τεκμαίρουν ότι οι εμπειρίες εκτός σώματος είναι υπαρκτές και μάλιστα θα σας παρουσιάσουμε και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να τις επιτύχει συνειδητά.


Η πλέον συχνή περίπτωση αστρικής προβολής είναι η λεγόμενη εμπειρία εκτός σώματος (OBE - Out of Body Experience) η οποία πρόκειται για τον ακούσιο αποχωρισμό της συνειδητότητας ενός ατόμου και του φυσικού του σώματος ως απόρροια αναισθησίας ή ατυχήματος.


Τέτοια παραδείγματα είναι ένας ασθενής ο οποίος την ώρα της εγχείρησης ξαφνικά αποκτά συναίσθηση των όσων γίνονται γύρω του, ακούγοντας τους γιατρούς και βλέποντας την εγχείρηση (συμπεριλαμβανομένου και του σώματός του!) από ένα υπερυψωμένο σημείο. Εδώ η συνειδητότητα έφυγε μεν από το σώμα, παραμένει κοντά του δε. Το άτομο που βιώνει αυτήν την εμπειρία πιθανώς δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και δεν μπορεί να πει στο αστρικό του σώμα που να πάει - έτσι το αστρικό σώμα (συνειδητότητα) παραμένει αναγκαστικά κοντά στο φυσικό σώμα.


Αλλο παράδειγμα είναι όταν απόρροια ατυχήματος το αστρικό σώμα εγκαταλείπει βεβιασμένα το φυσικό. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μετά από ένα βίαιο τροχαίο (π.χ. ποδηλατικό ατύχημα) το φυσικό σώμα - και ενώ ήταν εν κινήσει με μεγάλη ταχύτητα - σταματάει απότομα, το αστρικό σώμα συνεχίζει να κινείται στην ίδια φορά που κινιόταν το φυσικό σώμα. Ο γραφών είχε προσωπική εμπειρία αυτού του είδους και μπορεί να τεκμηριώσει εμπειρικά την ευστάθειά της.


Σε καθεμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις η εγκατάλειψη του φυσικού σώματος έγινε ακούσια και το φυσικό σώμα δεν γνωρίζει την διάρκεια της εμπειρίας.


Αν και συχνά συγχέεται με την επιθανάτια εμπειρία (NDE - Near death experience), η εμπειρία εκτός σώματος είναι ακίνδυνη - αλλά βεβαίως συγκλονιστική, ή ακόμα και τρομακτική - και το αστρικό σώμα θα επιστρέψει στο φυσικό σώμα, συνήθως μετά από την κίνηση του τελευταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας