Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Αστρικό ταξίδι: Πετάξτε με τη θέληση σας




από τον Αγγελο Βιαννίτη
Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς από αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και τις ψυχικές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αστρικά ταξίδια, που εκφράζεται με βιβλία, άρθρα, ειδικά σεμινάρια και ομάδες που εξασκούνται στο να κατακτήσουν την τεχνική της συνειδητής προβολής. Το θέμα είναι τεράστιο και ένας αρχάριος μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο διαφορετικών απόψεων και μεθόδων που υπόσχονται χωρίς πολύ κόπο την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο, θα απαντήσουμε στις 12 πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται συνήθως για την αστρική προβολή.
1. Τι σημαίνει αστρική προβολή; Είναι ένα φαινόμενο, όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ’ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα από αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εντούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μιας και όλες σχετίζονται με τη δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.
2. Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή; Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με τη θέλησή μας και συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.
3. Πού βρίσκεται αυτός ο αστρικός κόσμος; Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος. Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, απ’ ό,τι το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.
4. Υπάρχουν πράγματα ή οντότητες στον αστρικό κόσμο που δεν υπάρχουν στο φυσικό; Οι πνευματικές και οι εσωτερικές παραδόσεις ως επί το πλείστον αποδέχονται την ύπαρξη οντοτήτων στον αστρικό κόσμο και μάλιστα μιλάνε για αλληλεπιδράσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι οντότητες με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό συνιστούν πάντα το άτομο να φτιάχνει μια «ασπίδα» προστασίας, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση, με πίστη, προσευχή και οραματισμό λευκού φωτός. Γενικά, ο αστρικός κόσμος, αν και είναι γεμάτος από αστρικούς κατοίκους, θεωρείται μάλλον πιο ασφαλής από τον υλικό κόσμο.
5. Υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψω στο σώμα μου; Όχι. Το αστρικό σώμα συνδέεται πάντα με το φυσικό διαμέσου της ασημένιας χορδής, μέσω της οποίας επιστρέφουμε πάντα πίσω. Στην πραγματικότητα μία από τις δυσκολίες της αστρικής προβολής είναι ότι επιστρέφουμε πολύ εύκολα πίσω. Το δύσκολο μέρος είναι να παραμείνουμε στον αστρικό κόσμο. Στη μοναδική περίπτωση όπου δεν γυρίζουμε πίσω είναι όταν σπάσει η ασημένια χορδή, και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πεθαίνουμε.
6. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν τα έχω καταφέρει. Κάποιος μου είπε ότι μόνο ιδιαίτερα άτομα που έχουν μια καρμική προδιάθεση μπορούν να ταξιδέψουν συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Είναι αλήθεια; Όχι. Το να ταξιδεύει κανείς στον αστρικό κόσμο είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που τη μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει, αλλά απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του μετά από συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί δεν εξασκηθήκατε αρκετά και τα παρατήσατε, επειδή απογοητευτήκατε ή για άλλους λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.
7. Όταν προβάλλεσαι, μπορείς ακόμα να βλέπεις πράγματα του υλικού κόσμου; Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο, δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος που υπάρχει στο φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στον αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα. Κάποιος που ξεκινάει να μάθει τις τεχνικές στην αρχή έχει δυσκολία να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα. Όσο περισσότερο εξοικειώνεται, όμως, με τον αστρικό κόσμο, τόσο πιο εύκολα αναγνωρίζει τη μορφή που έχουν εκεί αυτά που γνωρίζει στο φυσικό κόσμο.
8. Τι μπορεί να δυσκολέψει την αστρική προβολή; Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, για παράδειγμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τη συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγείς, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όχι μόνο δυσκολεύουν, αλλά καταστρέφουν το αστρικό σώμα και τελικά εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή.
9. Είναι τα όνειρα ένα είδος αστρικής προβολής; Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό σε κάποιο όνειρό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε όνειρο είναι και μια αστρική προβολή. Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας και τις ονομάζουμε «όνειρα» δεν ανήκουν όλες στην ίδια κατηγορία. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας, όπως ψυχολογικά, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά γεγονότα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.ά. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στη μνήμη, αφού αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.
10. Το αστρικό ταξίδι είναι το ίδιο με το συνειδητό όνειρο; Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο, όμως, προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα, η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο. Οι περισσότερες παραδόσεις και συστήματα για την αστρική προβολή, πάντως, συμφωνούν ότι η άσκηση στο συνειδητό ονείρεμα διευκολύνει και την αστρική προβολή, καθώς και το αντίστροφο.
11. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στον αστρικό κόσμο; Στην αρχή μαθαίνει να προβάλλει συνειδητά το αστρικό του σώμα και η προσπάθειά του είναι να παραμείνει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με το περιβάλλον του αστρικού πεδίου, μαθαίνει σταδιακά να κινείται και να αναγνωρίζει τα αντικείμενα και τα μέρη, έτσι όπως φαίνονται εκεί. Οι περισσότερες εσωτερικές παραδόσεις μιλάνε και για άλλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον προχωρημένο ταξιδευτή. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί συγκεκριμένα μέρη, που μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το φυσικό του σώμα, και να δει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί τη δεδομένη στιγμή. Επίσης, οι προχωρημένοι μπορούν να επιδράσουν μάλιστα στα αστρικά σώματα άλλων ανθρώπων, να συναντήσουν πνευματικούς δασκάλους ή και να θεραπεύσουν.
12. Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αστρική προβολή; Τι λέει γενικά η επιστήμη; Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες σε πανεπιστημιακό επίπεδο για τη δυνατότητα της συνείδησης να υπάρξει ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αναφέρουν αυτές τις εμπειρίες, με τις πιο εντυπωσιακές ανάμεσά τους να προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοια θέματα, από τυχαία περιστατικά, όπως ένα ατύχημα, ή από άτομα που έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες αυτά που συνέβαιναν, όταν αυτοί βρίσκονταν αναίσθητοι στο χειρουργικό τραπέζι ή κάπου αλλού. Υπάρχουν όμως πολλές ερμηνείες για αυτά τα περιστατικά και μάλλον είμαστε μακριά ακόμα από την επιστημονική θεωρία που να καλύπτει απόλυτα και αυτή την πλευρά των ψυχικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Το πρόβλημα είναι ότι η αστρική προβολή, όπως η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, στα όνειρα ή στη διαίσθηση είναι μια εσωτερική εμπειρία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαλήθευσης από τον ανεξάρτητο παρατηρητή-επιστήμονα.
Μια μέθοδος αστρικής προβολής
Η μέθοδος των μαγισσών Μια σχετικά απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος αστρικής προβολής είναι αυτή που προτείνει η συγγραφέας και ερευνήτρια Σίλβερ Ράβενγουλφ και βασίζεται στις παραδόσεις της μαγικής παράδοσης Wikka.
Για την προετοιμασία: Διαλέξτε κάποια ώρα που δεν θα σας αποσπάσει τίποτα την προσοχή. Την ημέρα που θα επιλέξετε να πειραματιστείτε στην αστρική προβολή καλό είναι να απέχετε από βαριές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ. Για τους αρχάριους είναι πολύ βοηθητικό να κάνετε πριν ένα τελετουργικό μπάνιο, μέσα στο οποίο μπορείτε να βάλετε αλάτι και κάποια βότανα. Τοποθετήστε ένα μπολ με νερό και ένα με αλάτι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ευλογήστε τα και ραντίστε λίγο και από τα δύο στις τέσσερις γωνιές του δωματίου, ώστε να εξαγνιστεί ο χώρος.
Για να αρχίσετε: Ξαπλώστε στο κρεβάτι χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια και τα χέρια σας και πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές. n Φανταστείτε τον εαυτό σας λουσμένο σε ένα λευκό και εξαγνιστικό φως προστασίας. Χαλαρώστε κάθε κομμάτι του σώματός σας ξεχωριστά. Όταν νιώσετε απόλυτα χαλαρωμένοι, επικεντρωθείτε στο μέτωπό σας, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια (το σημείο που βρίσκεται το τρίτο μάτι) και φανταστείτε να βγαίνει το αστρικό σας σώμα από εκεί.
Η διαδικασία της προβολής: Αρχικά, μπορεί να αισθανθείτε ένα προοδευτικό μούδιασμα στο σώμα, ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο ή να νιώσετε πως αιωρείστε. Μην ανησυχήσετε και μη φοβηθείτε. Η ανησυχία και ο φόβος θα σας βγάλουν από την κατάσταση χαλάρωσης. Να γνωρίζετε ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και είστε απόλυτα ασφαλείς. Χαλαρώστε και κρατήστε την προσοχή σας στην εσωτερική αίσθηση. Αν χάσετε τη συγκέντρωσή σας -μετακινηθείτε, ξυστείτε κ.λπ.-, θα πρέπει να συγκεντρωθείτε ξανά από την αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για τους αρχάριους, να έχουν δηλαδή υπομονή στη συγκέντρωση και να μην απογοητεύονται. Αν πραγματικά το θέλετε και δείξετε συνέπεια και υπομονή στην άσκηση, σίγουρα θα πετύχετε να ταξιδέψετε με το αστρικό σας σώμα. Κάθε φορά που από εκεί κι έπειτα επιχειρείτε αστρική προβολή θα είναι όλο και πιο εύκολο.
Μόλις βγείτε από το σώμα σας για πρώτη φορά, περιοριστείτε στο να εξερευνήσετε το δωμάτιό σας με τις καινούργιες σας αισθήσεις και μην επιχειρήσετε να πάτε μακρύτερα. Οραματιστείτε συνειδητά ότι επιστρέφετε στο σώμα σας. Μετρήστε μέχρι το πέντε και ανοίξτε τα μάτια σας. Αφήστε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες να περάσουν πριν δοκιμάσετε ξανά. Όταν θα έχετε εξασκηθεί αρκετά, δεν θα υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό το χρονικό διάστημα ξεκούρασης.

1 σχόλιο:

Αστέριος Αληφακιώτης είπε...

μπραβο Αννα!
πολυ καλο και χρησιμο αρθρο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας