Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

'Καταιγίδες του χρόνου'






Όσα περισσότερα μαθαίνουμε για τη φύση της πραγματικότητας, τόσο πιο μυστήρια γίνεται. Φαντασίες όπως το φιλμ The Matrix προτείνουν ότι η ζωή στη γη δεν είναι τίποτα άλλο από μια...
πολύπλοκη εικονική προβολή που εμφυτεύεται στο μυαλό μας από εκλεπτυσμένες μηχανές.

Ισως να μην είχαν γυριστεί ταινίες όπως το Matrix αν δεν είχαμε ανακαλύψει την πολυπλοκότητα του πραγματικού κόσμου σε υποατομικό επίπεδο. Στο επίπεδο των κβάντων, ένα το έχω κατανοήσει σωστά, η ύλη έχει τόσο σωματιδιακή όσο και κυματική φύση - ή το δυναμικό να είναι και τα δύο- και το πώς συμπεριφέρεται εξαρτάται από το σημείο του παρατηρητή και τον τρόπο παρατήρησης.

Αυτό είναι ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα το οποίο ξεφεύγει από τη σφαίρα και το βάθος του συγκεκριμένου άρθρου(εάν θέλετε περαιτέρω σε αυτό βλ. the Physics area of About.com ), αλλά μπορεί να ισχύει και το ότι η πραγματικότητα σε το επίπεδο των κβάντων δυνατόν να καθορίζεται από τη δική μας συνειδητότητα. Το συμπέρασμα αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους επιστήμονες, γιατί μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο θεωρίες για την πραγματικότητα των κβάντων και κανένα επίσημο συμπέρασμα. Τι βγαίνει από όλο αυτό τον πρόλογο; Ότι το σύμπαν πιθανόν να αποτελείτε από ένα σύνολο πιθανοτήτων και ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε στην καθημερινότητα μας είναι ή πιο πιθανή. Η έννοια αυτή οδήγησε στις θεωρίες των παράλληλων κόσμων(ή διαστάσεων) τα οποία και δημιούργησαν άλλες πιθανότητες όπως , ταξίδια στο χρόνο και άλλες φευγάτες ιδέες.

Σύννεφα που λάμπουν, ο παράγοντας Oz και άλλα παράξενα φαινόμενα.


Μια άποψη για το ανέξηγητο η οποία καλύπτεται με ευφυή και διορατικότητα είναι το βιβλίο του Jenny Randlew Time Storms: Amazing Evidence for Time Warps, Space Rifts, and Time Travel. Μέσα σε αυτό παρουσιάζει με αρκετά πειστικό τρόπο ότι τα ταξίδια στον χρόνο όχι μόνο είναι εφικτά αλλά λαμβάνουν χώρα και τακτικά σε όλο τον κόσμο. Ο Randle έχει ως ακρογωνιαίο λίθο μιας τέτοιας πιθανότητας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κβαντικής φυσικής και της φύσης του χρόνου με όρους του LAYMAN. Οι εξηγήσεις της είναι ξεκάθαρες και σχετικά εύκολα κατανοητές, γεγονός που αποτελεί επίτευγμα για ένα τόσο δύσκολο θέμα.

Η Randle παραθέτει στο βιβλίο της πληθώρα μαρτυριών τις οποίες έχει συλλέξει από όλο τον κόσμο. Και όλες έχον ένα κοινό στοιχείο, ότι ένα περίεργο ενεργειακό σύννεφο μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους συχνά και τα οχήματα τους σε άγνωστες διαστάσεις. Το αποτέλεσμα τέτοιων μεταφορών είναι ότι οι εν λόγω άνθρωποι χάνουν χρόνο ( από ορισμένα λεπτά εως και μέρες), αποπροσανατολίζονται (κάτι που η Randle αναφέρει ως τον παράγοντα Oz), τηλεμεταφέρονται σε αποστάσεις που είναι αδύνατον να καλυφθούν με συμβατικά μέσα μεταφοράς, ανωμαλίες της βαρύτητας και άλλα φαινόμενα. Όλα αυτά τα περίεργα συμπεριλαμβανομένων των σύννεφων φωτός - καταιγίδες του χρόνου- μπορεί να είναι μια εξήγηση για μια ποικιλία φαινομένων που μέχρι τώρα τα κατατάσσαμε στη σφαίρα του ανεξήγητου, συμπεριλαμβανομένων των φαντασμάτων, πνευμάτων, συγχρονισμός, deja-vu, ufo και διάφορα άλλα που θεωρούνται απαγωγές από εξωγήινους.

H Randle εισηγείται ότι κανένα από τα παράπονα δεν ανήκουν στη σφαίρα του υπερφυσικού ή του paranormal, αλλά ότι αυτές οι χρονικές καταιγίδες είναι μια επιστημονική πραγματικότητα που δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πραγματικά γεγόνοτα Καταιγίδων του Χρόνου(Time Storms)

· Putre, Chile, 1977 - Στις 3:50π.μ. στις 24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, ένας φρουρός είδε δύο θολά φώτα βιολέ χρώματος να κατεβαίνουν το βουνό και να κατευθύνονται προς το μέρος τους. Στις 4:15π.μ. ο συνταγματάρχης Armando Valdez, ξεκίνησε μέσα στα σκοτείνα για να το διερευνήσει. Επέστερψε 15 λεπτά αργότερα αλλα από την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είχε ξεκινήσει. Φαινόταν να είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ μουρμούριζε ' Δεν ξέρετε ποιοι είμαστε ή από πού προερχόμαστε'. Το πλέον ανεξήγητο στην όλη ιστορία είναι ότι ο συνταγματάρχης είχε μούσι λές και είχε μέρες αξύριστος , ενώ την προηγούμενη μέρα είχε ξυριστεί, και το ρολοί του ήταν σταματημένο στις 4:15 αλλά η ημερομηνία έδειχνε 30 Απριλίου!!!

· Oxford, Maine, 1975 - Στις 3π.μ.,στις 26 Οκτωβρίου, ο David Stephens, ετών 21 και ένας 18χρονος φίλος του, βρισκόντουσαν σε μια δασώδη περιοχή όταν άκουσαν ένα περίεργο ήχο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο τους και πήγαν να το διερευνήσουν, καθώς προχωρούσαν το αυτοκίνητο τους τυλίχθηκε σε μια χρωματιστή λάμψη. Μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν περίπου ένα μίλι από το σημείο που βρισκόντουσαν πριν λίγο, με το αυτοκίνητο να βλέπει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ως συνέπεια αυτής τους της εμπειρίας και οι δύο υποφέρουν από διάφορες ψυχικές διαταραχές, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν σοβαρής μορφής αποπροσανατολισμό.

· Somerset, England, 1974- Στις 28 Ιουλίου, ο Peter Williamson έκανε ένα Barbeque στην αυλή του σπιτιού του, όταν τον διέκοψε μια ισχυρή ηλεκτρική καταιγίδα. Το σκυλί του τρόμαξε από την απειλητική ατμόσφαιρα και κουβαριάστηκε κάτω από ένα δέντρο. Ο Peter πήγε να σώσει το ζώο του. Ακολούθησε μια φωτεινή λάμψη - και ο Peter εξαφανίστηκε στον αέρα .Οι δικοί του κάλεσαν την αστυνομία για να διερευνήσει την εξαφάνιση του και διενεργήθηκαν έρευνες χωρίς καμία επιτυχία. Ο Peter βρέθηκε 3 μέρες αργότερα σε κάτι κοντινούς θάμνους με το ένα του πόδι σε μια λιμνούλα- λες και είχε εμφανιστεί εκεί από το πουθενά.

· Linhares, Brazil, 1981 - Στις 20 Απριλίου o Jorge Ramos, o οποίος ήταν αντιπρόσωπος μια χημικής βιομηχανίας, έφυγε από το σπίτι του στις 6π.μ για να ταξιδέψει λίγα μίλια για μία συνάντηση που είχε, στην οποία και δεν έφτασε ποτέ. Το Volskwagon του βρέθηκε στην άκρη του δρόμου λίγα μίλια μακριά από το σπίτι του, με τα κλειδιά στη θέση τους, καθώς επίσης και με όλα τα προσωπικά και επαγγελματικά του αντικείμενα να βρίσκονται άθικτα εντός του αυτοκινήτου. Οι έρευνες της αστυνομίας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν τη συνέβηκε στον Jorge ή του που μπορούσε να βρισκόταν. 5 μέρες αργότερα η σύζυγος του πήρε ένα τρελαμένο τηλεφώνημα από τον Jorge, o οποίος της είπε ότι ενώ οδηγούσε βρήκε τον εαυτό του σε μια ονειρική, επιπλέουσα κατάσταση, και μετά βρέθηκε να στέκεται σε ένα άγνωστο του δρόμο και ζήτησε βοήθεια. Σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι η ημερομηνία ήταν 25 Απριλίου και ότι βρισκόταν 600 μίλια μακριά από το σπίτι.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δείγματα πραγματικών περιστατικών που θα βρείτε στο βιβλίο της Randle η οποία λέει ότι έχει στη διάθεση της και πληθώρα άλλων περιστατικών τα οποία δεν συμπεριέλαβε στην συγκεκριμένη έκδοση λόγω χώρου. Το φαινόμενο της 'Kαταιγίδας του χρόνου' φαίνεται ότι συμβαίνει με κάποια συχνότητα, και πολλά φαινόμενα πιθανόν να μην αναφέρονται ποτέ.

Υπάρχουν όμως αδιάσειστα στοιχεία για αυτά τα περίεργα συμβάντα:

Η Randle μας δίνει σαν παράδειγμα ένα συμβάν που έγινε στη Florida το οποίο και καταγράφηκε σε βιντεοκάμερα περισσότερα στο βιβλίο της….
http://www.cosmicnet.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας