Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Τι συμβαίνει στον κόσμο της μαγείας;


ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΟΥΜ




Πώς πλουτίζουν οι σύγχρονοι μάγοι εις βάρος αφελών και πονεμένων

50.000 άτομα «δηλώνουν» αστρολόγοι, μέντιουμ, χαρτορίχτρες και καφετζούδες με την πλειοψηφία αυτών να είναι «τσαρλατάνοι» που διαθέτουν «μαϊμού» πτυχία.




Της ΕΥΗΣ ΚΑΤΣΩΛΗ


Η είδηση της δολοφονίας του καθηγητή Αστρολογίας, Μιλτιάδη Μουτάφη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κύκλους των αστρολόγων, αλλά άνοιξε και τον «ασκό του Αιόλου» για κάποιους επιτήδειους που λυμαίνονται τον χώρο για να κερδοσκοπούν οι ίδιοι, προσφέροντας ελπίδα σε αφελείς και πονεμένους. Και μπορεί ακόμη οι έρευνες της Αστυνομίας να βρίσκονται στο… σκοτάδι, αφού προσπαθούν να… βρουν τη λύση του μυστηρίου μέσα από το πελατολόγιο του άτυχου αστρολόγου, ωστόσο ο «σκοτεινός» κόσμος των μέντιουμ σίγουρα… κρύβει πολλά μυστικά.
Στην Ελλάδα ενώ τη δεκαετία του ’80 υπήρχαν 150- 200 επαγγελματίες με κληρονομικό χάρισμα, πλέον περίπου 50.000 άτομα «δηλώνουν» αστρολόγοι, μέντιουμ, χαρτορίχτρες και καφετζούδες με την πλειοψηφία αυτών να είναι «τσαρλατάνοι» που διαθέτουν «μαϊμού» πτυχία.
Οι περισσότεροι «εκμεταλλεύονται» την ανασφάλεια, το άγχος και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας για να «ψαρέψουν» πελάτες υποσχόμενοι λύση σε όλα τα προβλήματα. Παρακάλεσε, έχυσε δάκρυα, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει πίσω τον καλό της. Τον απέλυσε το αφεντικό του και θέλει να το εκδικηθεί. Της έγινε μία άκρως δελεαστική επαγγελματική πρόταση και επιθυμεί να μάθει αν θα ευνοήσει την καριέρα της. Πόσες φορές δεν έχετε γίνει μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων και πόσες φορές δεν έχετε ακούσει «συμβούλους» να σας έχουν έτοιμη «συνταγή» ζωής για να αντεπεξέλθετε στα διλήμματά σας; Τότε είναι που εμφανίζονται ως άλλοι από μηχανής θεοί οι κάθε είδους μάντεις, μάγισσες, αστρολόγοι, αυτοί που λένε τα μελλούμενα από τον καφέ, τη γυάλινη σφαίρα, το αβγό, ακόμη και τα φυσίγγια, και υπόσχονται να δώσουν λύσεις επικαλούμενοι το κληρονομικό χάρισμα που διαθέτουν - φυσικά όχι χωρίς αντάλλαγμα. Όλες οι υπηρεσίες κοστίζουν εξάλλου.
Κάποιοι επιτήδειοι -και δεν εννοούμε τους αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου που διαθέτουν μέχρι και πτυχία- εκμεταλλεύονται την ανάγκη του καθενός για μια καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από τα βάσανα και τις σκοτούρες, και απομυζούν ιλιγγιώδη ποσά.


Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
«Τέρμα πια στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η καλύτερη καφεμάντις του Περάματος σας βρίσκει τα πάντα. Με 25ετή πείρα και γνώσεις κρυσταλλομαντείας, αυτόματης γραφής και άνοιγμα τύχης λύνω όλα τα προβλήματά σας». Πρόκειται για μία από τις πολλές αγγελίες-δέλεαρ που «στολίζουν» τις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων. Οι πελάτες που τη διάβασαν «τσίμπησαν» στο δόλωμα. Η μαντάμ Κατερίνα ήταν γνωστή στη γειτονιά της και η φήμη της είχε επεκταθεί σε όλη την Αττική. Έρωτας, οικογενειακά, επαγγελματικά, μάγια, σεξουαλική ανικανότητα, χρόνιες παθήσεις, επιστροφές αγαπημένων προσώπων, ακόμη και βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, του αλκοόλ ή των ναρκωτικών υπόσχεται.
Κάπως έτσι την πάτησαν πολλοί από εκείνους που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στα χέρια της και κατέληξαν να χάσουν ολόκληρες περιουσίες. «Πήγα για να λύσω ένα πρόβλημα αισθηματικής φύσης. Μόλις είχα χωρίσει και ήθελα να τον φέρω πίσω, κοντά μου. Η εν λόγω κυρία μου έδινε να διαβάζω κάθε βράδυ ξόρκια, να στέλνω “μηνύματα αγάπης” με τηλεπάθεια, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και μέσα σε μια βδομάδα να την επισκεφθώ και πάλι. Φυσικά τίποτε απ’ αυτά που μου είπε δεν συνέβη. Το μόνο που πέτυχα είναι να αδειάσει το πορτοφόλι μου κατά 500 ευρώ για 5 φορές που πήγα να τη δω», εξομολογείται μια τακτική πελάτισσα.
Παραψυχολόγος από την Αίγυπτο, με γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, είχε πελατεία από όλη την Ελλάδα! Υποσχόταν ασπίδα προστασίας σε θέματα γάμου, εξωσυζυγικών σχέσεων και υγείας και θησαύριζε εις βάρος των πελατών του. Η δέσμευσή του ήταν ότι τα πρώτα αποτελέσματα της «θεραπείας» της ψυχής θα ήταν έκδηλα μόλις σε μία εβδομάδα. Κατά περίεργο τρόπο, όμως, τα αρνητικά «κύματα», τα vibes όπως τα αποκαλούσε, τον… εμπόδιζαν να «δει» μέσα από τη γυάλινη σφαίρα και την τράπουλα, με αποτέλεσμα οι 7 μέρες να γίνονται 7 βδομάδες, ίσως και περισσότερο. Όσο για το κόστος των υπηρεσιών του; Ξεκινούσε από 30 ευρώ για να σου πει το φλιτζάνι και έφτανε τα 200 ευρώ αν ήθελες έξτρα «περιποιήσεις».


Θησαυρίζουν με... αβγά και με φυσίγγια
Όπως κάθε «επιστήμη» που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και οι μαντικές τέχνες εξελίσσονται διαρκώς για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. Έχετε ακουστά τη αβγομαντεία, το διάβασμα της πατούσας ή τη φυσιγγομαντεία; Μόνο χιούμορ δεν σας κάνουμε. Η αβγομαντεία προβάλλεται από τους ειδικούς ως η ιδανική μέθοδος για να προβλέψουν τα καθέκαστα της προσωπικής ζωής. Μελετούν τα σχήματα που παίρνει το ωμό ασπράδι του αβγού όταν το ρίξει κάποιος σε νερό, αποκαλύπτοντας, όπως υποστηρίζουν, το γίγνεσθαι των ερωτικών ζητημάτων. Από την άλλη, η φυσιγγομαντεία -όντως υπάρχει και αυτή!- συνιστάται για την πρόβλεψη γάμου με… κυνηγό. Αν ο καλός σας ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, παίρνετε διακριτικά ένα άθικτο φυσίγγι και το πηγαίνετε στον φυσιγγομάντη. Εκείνος θα λιώσει το περιεχόμενό του στη φωτιά και αναλόγως του σχήματος που θα πάρουν τα βόλια όταν παγώσουν, θα σας πει και τις πιθανότητες που έχετε για να «θηρεύσετε» με επιτυχία τον κυνηγό σας. Φυσικά, όσο πιο εξελιγμένες είναι οι μέθοδοι της επιστήμης, τόσο πιο ακριβό είναι το τίμημα των «υπηρεσιών». Γι’ αυτό και για τις δύο αυτές μεθόδους ζητούν περίπου 70 ευρώ την επίσκεψη.


Η δύναμη της τηλεόρασης
Ζούμε σε μια εποχή τεχνολογικής ανάπτυξης και ορθολογισμού. Φτάσαμε ως τον Άρη. Την ίδια ώρα, όμως, η ζωή των ανθρώπων δείχνει να εγκαταλείπει το «τρένο» του ορθολογισμού. Αστρολόγοι εμφανίζονται καθημερινά στην τηλεόραση και προσφέρουν συνταγές ζωής. Πετυχημένοι άνθρωποι, με προσωπικότητα, δεν κάνουν βήμα χωρίς τον αστρολόγο τους. Μάλιστα η οικονομική κρίση και το άγχος της καθημερινότητας έχουν αυξήσει την πελατεία των μέντιουμ και των αστρολόγων μέχρι και 25%, αφού οι άνθρωποι δείχνουν ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και ψάχνουν διεξόδους στις προβλέψεις των σύγχρονων «μάγων».
Σ’ αυτό βοηθάει βέβαια και η συνεχής προβολή τους μέσα από την τηλεόραση, αφού η μιντιακή τους δικτύωση δίνει βήμα να κάνουν αφειδώς προβλέψεις. Οι γραμμές 090 με αστρολογικές προβλέψεις κάνουν θραύση, ενώ τα εξειδικευμένα σε τέτοια θέματα περιοδικά κάνουν πωλήσεις μέχρι και 40.000 τον μήνα πανελληνίως! Είναι τυχαίο που την ώρα που η Λίτσα Πατέρα στον «Πρωινό καφέ», η Άση Μπήλιου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ή η Αντωνία Πέτα κάνουν προβλέψεις τα κανάλια κάνουν τηλεθεάσεις μέχρι και 30%;




Μόνο 4 οι αναγνωρισμένες σχολές


Το εύκολο και γρήγορο κέρδος αποτελεί δέλεαρ για πολλούς από εκείνους που θέλουν να κάνουν… το χόμπι τους να μετρούν τα άστρα… επάγγελμα. Υπάρχουν τέσσερις αναγνωρισμένες σχολές από τις οποίες αποκτά κάποιος αστρολόγος ή μέντιουμ δίπλωμα. Τα πτυχία αυτά είναι νόμιμα και ξεχωρίζουν από τα «μαϊμού» επειδή φέρουν τη σφραγίδα της απόφασης του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το θέμα είναι όμως, ότι σχολές «παράνομες» ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και χορηγούν πτυχία αμφιβόλου ποιότητας, ανοίγοντας την… όρεξη και σε άλλους που θέλουν να κερδοσκοπούν εξαπατώντας πελάτες. Δυστυχώς στο χώρο των μέντιουμ υπάρχουν κενά ως προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει… κάθε καρυδιάς καρύδι στο επάγγελμα. Ο μόνος τρόπος για να ελεγχθούν, είναι μέσω Εφορίας, όταν με το δίπλωμα πάνε για να κάνουν έναρξη εργασίας.


Οι 7 μάγοι με… βουντού και ξόρκια


«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι «ειδικοί» στη μαύρη και τη λευκή μαγεία. Εφτά σύγχρονοι μάγοι δεσμεύονται να «λύσουν» ή να κάνουν μάγια και έχουν έδρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι πιο… ακριβοί είναι οι δύο της Βορείου Ελλάδας, οι οποίοι έχουν πελάτες μέχρι και επώνυμους και για να προσφέρουν τις …. υπηρεσίες τους ζητούν υπέρογκα ποσά. Ένας στην Πελοπόννησο και τέσσερις στην Αττική μάλιστα κάνουν βουντού, ξόρκια και προτείνουν για να… πιάσουν καλύτερα τα μάγια να γίνονται όταν έχει Πανσέληνο. Το τιμολόγιο της… ελπίδας ξεκινά από τα 500 και φτάνει μέχρι τα 1.500 ευρώ.





Το τιμολόγιο της «ελπίδας»


•Η Αστρολογία θεωρείται μαθηματική επιστήμη. Για προβλέψεις από γνωστούς αστρολόγους θα χρειαστείτε €60-120 ανά επίσκεψη.•Η καφεμαντεία κοστίζει περίπου €30. Αν μάλιστα πρόκειται για το κατακάθι τούρκικου καφέ, θα σας ζητήσουν €20 παραπάνω.•Μη μου πείτε ότι δεν έχετε πάει ποτέ σε χαρτορίχτρες. Η «τράπουλα της Κατίνας»... παραμονεύει δίπλα στη γυάλινη σφαίρα και για να την ακούσετε να σας λέει τη μοίρα σας πάρτε μαζί σας €40-50. Αν πάλι θέλετε να λύσετε ή να δέσετε μάγια και να αγοράσετε μαντζούνια, βότανα και βιβλία με ξόρκια δεν σας φτάνουν τα €150. •Νερομαντεία, χρωματομαντεία, ξυλομαντεία από 50 μέχρι €150.•Βουντού και «λύσιμο» μαύρης μαγείας: €500- 1.500


Τι λένε οι ίδιοι
οι αστρολόγοι


ΠΗΤ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ
«Κάποιοι άνθρωποι έχουν μια 6η αίσθηση που την καλλιεργούν και την αξιοποιούν, αλλά κανένας δεν έχει επιτυχία 100%. Οι ευάλωτοι άνθρωποι καταφεύγουν πρώτα σε αστρολόγους, αλλά γνώμη μου είναι ότι πρώτα πρέπει να πηγαίνουν σε ψυχολόγους και μετά σε εμάς. Δυστυχώς κάποιοι απατεώνες λυμαίνονται τον χώρο, αφού πολλοί το παίζουν ειδικοί, γι’ αυτό και πρέπει κανείς να επισκέπτεται επώνυμους και αναγνωρισμένους για να μην τους εκμεταλλεύονται».


ΝΙΚΟΣ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ
«Οι αστρολογικές προβλέψεις επηρεάζουν την ψυχολογία των ατόμων κατά 70%-75%, αλλά ο καθένας ξεχωριστά αποφασίζει τι θα κρατήσει και τι όχι από τις συμβουλές μας. Σε γκάλοπ που έχει γίνει 6 στα 10 άτομα έχουν επισκεφθεί αστρολόγο και τον πιστεύουν, ενώ 4 στα 10 τους χαρακτηρίζουν απατεώνες λόγω άγνοιας και ενώ δεν τους έχουν επισκεφθεί. Υπάρχουν τσαρλατάνοι στον χώρο όπως σε όλα τα επαγγέλματα, αλλά μια λάθος εκτίμηση δική μας δεν θα κρίνει όλη τη ζωή του ατόμου, όπως μια απόφαση ενός γιατρού ή ενός δικηγόρου».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΒΛΗΣ
«Δυστυχώς ο χώρος μας, όπως και τόσοι άλλοι, έχει γεμίσει από επιτήδειους που αναζητούν το εύκολο κέρδος και εκμεταλλεύονται τον κόσμο. Προτιμήστε κυρίως επώνυμους και διπλωματούχους επαγγελματίες που έχουν γνωσιακή υποδομή. Φυσικά και οι πελάτες πρέπει να έχουν κάποια κλασική μόρφωση για να επιλέγουν σωστά, ενώ πρέπει να προσέχουν και τις συστάσεις φίλων».




Οι επώνυμοι
πελάτες

Δεν είναι μόνο ανώνυμοι πολίτες που συμβουλεύονται συχνά αστρολόγους και μέντιουμ. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά ένα αστρολόγο.
Ο Ρόναλντ Ρίγκαν επισκεπτόταν συχνά επαγγελματίες μέντιουμ πριν από σημαντικές αποφάσεις και μία περίπτωση ήταν λίγο πριν από την πτώση του ανατολικού μπλοκ. Ο Ζακ Σιράκ προσέτρεχε σε… μάγισσες και χαρτορίχτρες παρότι προώθησε την επιστημονική πρόοδο και την έρευνα, ενώ γνωστός χρηματιστηριακός οργανισμός των ΗΠΑ κατέφευγε στις υπηρεσίες μιας ιέρειας αφρο-βραζιλιάνικων θρησκευτικών τελετών για προβλέψεις σχετικά με τον Dow Jones.
Ποιος δεν θυμάται ότι και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου συμβουλευόταν συχνά προσωπικό του φίλο και αστρολόγο για θέματα πολιτικά, προσωπικά και υγείας; Από τότε μέχρι σήμερα πολιτικοί μεγάλων κομμάτων εμπιστεύονται τις τύχες τους στα χέρια γνωστών αστρολόγων. Μόνο που συνήθως τους επισκέπτονται κρυφά για να μη δίνουν στόχο. Από τη showbiz η Ελένη Μενεγάκη πάντα ακολουθεί σε κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής της τις συμβουλές αστρολόγων και η ίδια έχει γίνει εξπέρ, ενώ ο Γιώργος Τσαλίκης συχνά πυκνά εμπιστεύεται τη Μαρία Παπαπέτρος για την καριέρα του, όπως και η Ρούλα Κορομηλά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταμάτης Γονίδης, ο Λευτέρης Πανταζής, αλλά και συγγενείς πολιτικών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών ζητούν τη… βοήθειά τους.

3 σχόλια:

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Μαγεία: Μεγάλη, πανάρχαια, και...αμαρτωλή ιστορία !!!

Καλημέρα.

nasos000 είπε...

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΔ ΑΣΧΗΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΜΠΛΕΞΩ.ΤΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ.ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝΕ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΝΤΕ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΩ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

εγω δυστυχως υπηρξα θυμα.. εχασα ολη μου την περιουσια με μια μαγισσα μου ειπε και μερικα ψεμματα για να την πλησιασω και μου ετρωγε λεφτα συνεχεια ακομα με ποναει αυτη η ιστορια.. τοσα λεφτα δεν θα ξαναβρω ποτε μου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας