Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απουσία Θεού...Εωσφόρου Δικαίωση





Κάθε μέρα που περνάει...Κάθε έτος που μας αφήνει πίσω μας η πλήρης απουσία και αποτυχία του "Παγκόσμιου" θεού των χριστιανών και των μουσουλμάνων είναι γεγονός . Γεγονός αυταπόδεικτο..Απόλυτο...Αληθινό. Ιερατεία και “Δυνάμεις” που απέτυχαν να διδάξουν τον άνθρωπο...Ιερατεία εμπνευσμένα από "θείες" δυνάμεις που απέτυχαν να εκπαιδεύσουν και να του δώσουν Γνώση παρά μόνο του επέβαλλαν και του επιβάλλουν "Ιερούς" Κανόνες ηθικά και Λογικά απαράδεκτους, υποσχόμενοι "Μετά το Θάνατο Λύτρωση και Σωτηρία"... Υποσχόμενοι Δευτέρα Παρουσία και ανάσταση Νεκρών. Υποσχόμενοι την υπέρτατη Γαλήνη (στον άλλο Κόσμο) ενώ το χάος και η αδικία μας κυβερνάνε για χιλιετίες (Σε αυτό τον Κόσμο)...



Τα παραμύθια τελείωσαν. Οι ουρανοί όπως παρουσιάζονται στις «Ιερές Γραφές» είναι η αληθινή Κόλαση... Μια κόλαση που φροντίσατε να κάνετε καθημερινότητα εδώ και χιλιετίες. Αρκετά ακούσαμε δικαιολογίες περί δοκιμασίας της πίστης από τον "Θεό". Αρκετά ακούσαμε ανοησίες περί ταπεινώσεως και Πόνου προς την εξεύρεση της Αλήθειας του «Θεού». Προτιμώ να πονέσω για να διδαχθώ και να εξελιχθώ παρά να πονέσω για κάποιον θεό που το μόνο που με διδάσκει διαμέσου του Ιερατείου του αλλά και της διαπροσωπικής επαφής πνευματικά είναι αγνή πίστη και τίποτα περισσότερο. Η πίστη απαιτεί και Λόγο αλλιώς είναι Δόγμα και βλασφημία. Η πίστη είναι αγνό σκοτάδι εάν δεν φωτίζεται από την Νόηση. Και εσείς αυτό μας δίνεται...Απύθμενο σκότος άγνοιας και ψεύδους. Αλήθεια τι το «όμορφο» βρίσκει κανείς σε μια λατρεία που απεχθάνεται και απαξιώνει την Φύση ;

Που είναι ο θεός σας στην αδικία ; Που είναι ο Θεός σας στο Χάος που λαμβάνει χώρα καθημερινά ; Που είναι ο θεός σας όταν ο άνθρωπος που υποτίθεται ΕΚΕΙΝΟΣ του έδωσε Ελεύθερη βούληση αποτρελαίνεται , διαλύεται και αυτοκαταστρέφεται; Θα απαντήσετε με κεκτημένη ταχύτητα πως ο "Θεός" δεν μπορεί να πράξει μη αγαθές πράξεις και πως στο χέρι του ανθρώπου είναι να τον αναζητήσει... Ορίστε ας πούμε πως τον αναζητάει κανείς...Θα τον βρει πουθενά μήπως ; Η το μόνο που θα ανακαλύψει θα είναι η χολέρα της εκμετάλλευσης των ανθρώπων σε φυσικό και μεταφυσικό επίπεδο ενώ στον αντίποδα δεν διδάσκονται τα στοιχειώδη προς την αντίληψη και την επιβίωση του ; Θα απαντήσετε με κεκτημένη ταχύτητα πως...Ο "Σατανάς φταίει για κάθε κακό της ανθρωπότητας". Πόσο εύκολο και όμορφο είναι να ρίχνετε αλλού τις ευθύνες που βαραίνουν όλους μας ; Πόσο υπέροχο φαντάζει να υπάρχει ένα τερατόμορφο τέρας που το μόνο που κάνει είναι να θέλει το κακό μας ; Γιατί ποιοι νομίζετε ότι είστε/είμαστε για να θέλει κάποια «δύναμη» κάτι τέτοιο ; Το εκλεκτό τέκνο του Θεού θα απαντήσουν ορισμένοι... Βλέπετε πουθενά κάποιο εκλεκτό τέκνο ; Τουλάχιστον του "Θεού" που επικαλείστε ; Ως πότε θα πλανάστε πως ο άνθρωπος είναι κάτι το ξεχωριστό πέραν από μια Πνευματική οντότητα στα πλαίσια της Ζώσας Φύσης ; Ως πότε θα ψεύδεστε στους Εαυτούς σας περί της υποτιθέμενης Θεϊκής αγάπης και πρόνοιας ; Αφού οι περισσότεροι από εσάς είστε βαθύτατα άπιστοι στις αρχές του «Θεού» της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης...Το αποδεικνύεται καθημερινά με πράξεις...Όχι με λόγια και ορθώς πράττεται . Όσοι στον αντίποδα πολεμάτε για να προασπίσετε τον υποτιθέμενο Θεϊκό λόγο δεν δίνεται λύσεις...Αλλά απαντάτε με "Προσευχή" και απόλυτες μη εναρμονισμένες με την φύση άναρχες απόψεις και πράξεις. Έτσι θα διορθωθεί και θα ανέλθει επίπεδα η ανθρωπότητα ; Με προσευχή ,δογματικές απόψεις και τρομοκρατία της πίστης ; Το βλέπουμε καθημερινά το πόσο αποδίδει...χιλιετίες για την ακρίβεια. Βλέπουμε τον πόνο και την δυστυχία να προέρχεται όχι εξαιτίας κάποιου Δαίμονα αλλά από ανθρώπους που ακολουθούν τον Θεό τους σε Ανατολή και Δύση και στο όνομα του επιβάλλουν, Σκοτώνουν και καταστρέφουν... Φρικαλεότητα σε όλο της το μεγαλείο η οποία δικαιολογείται και από πάνω ελέω Θεϊκής αλήθειας και υπόσχεσης... Μιας υπόσχεσης που δόθηκε σε Ιουδαίους για τους Ιουδαίους και σε καμία των περιπτώσεων για την υπόλοιπη οικουμένη.

Σε όσους νομίζετε πως η σημερινή μας κοινωνία είναι μια συνομοσιολογική απάτη κάποιου τραγόμορφου Δαίμονα θα σας απαντήσω πως είστε σε τεράστια πλάνη ... Η σημερινή κοινωνία οδηγείται λόγο της μη ύπαρξης του "Θεού" σας. Λόγο έλλειψης ορθής καθοδηγήσεως του ανθρώπου στο αύριο... Εάν υπάρχει ο Γιαχβέ τότε απέτυχε και όχι μόνο απέτυχε μα κατέστρεψε τον Πολιτισμό και την Γνώση... Εάν δεν υπάρχει τότε κακός τον λατρεύετε και αναμένετε λύτρωση από τα σπλάχνα του. Είδαμε τα δείγματα γραφής του καθώς και του Ιερατείου του... Έλλειψη λογικής και Λόγου, καταστροφή της αληθινής γνώσης, εχθρότητα προς την ίδια την φύση που υποτίθεται Εκείνος δημιούργησε, εχθρότητα προς τον άνθρωπο οπού ενώ υποτίθεται τον παρουσιάζει ως "μοναδικό" και εκλεκτό στην δημιουργία ταυτόχρονα τον υποδουλώνει και δίχως το Ιερό προσκύνημα και την περιβόητη "Ομολογία Πίστεως" δεν κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει ενώ και πάλι έχουμε να κάνουμε με «βοήθεια» υποκειμενική και αμφιβόλου ποιότητας. Αλλά και όταν ο άνθρωπος Προσκυνήσει πάλι είναι απών... Σπέρνει ανόητες και φρούδες ελπίδες μέσω κάποιων "Θαυμάτων" τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ανούσια και κατ ουσίαν ψεύτικα για να κερδίσει ότι πολυτιμότερο έχετε... Τις ψυχές σας όπου προφανώς είναι η πραγματική του τροφή .Σας υπόσχεται "Αγιοποίηση" και πιθανόν και να σας την δίνει αλλά για πιο λόγο ; Για να εξελιχθείτε η για να χάσετε απόλυτα το "Είναι" σας με απώτερο σκοπό να τον Υπηρετήσετε άβουλα και δίχως ελευθερία ; Είδατε κάποιον Άγιο να είναι πραγματικά ελεύθερος ; Πραγματικά ευτυχισμένος ; Πραγματικά Σώφρων σε σημείο Θαυμασμού ;  Πραγματικά ταπεινωμένος ναι...Πραγματικά μίζερος και αδύναμος ναι... Πραγματικά Ευδαίμων , γεμάτος ζωντάνια και ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία πάντως όχι. "Θαύματα" τύπου να γιατρεύονται οι  άρρωστοι η να "προφητεύεται" το μέλλον γινόντουσαν και σε άλλες Λατρείες στα αρχαία χρόνια . Δεν είναι προνόμιο του Θεού σας και ούτε και θα είναι ποτέ... Αλλά ας δεκτώ πως γιατρέψανε αρρώστους...Νικήσανε μήπως τον Θάνατο πραγματικά η αντιθέτως τον ποθούσαν και τον Λατρεύανε ; Υπάρχει κάποια δύναμη να μπορεί να αποτρέψει τον Θάνατο εσαεί μήπως ; Σαφώς και όχι. Όλα γεννιούνται και όλα πεθαίνουν. Για την ακρίβεια όλα γεννιούνται για να πεθάνουν και μετέπειτα να αναγεννηθούν. Οπότε προς τι η αποθέωση αυτών των θαυμάτων ; Θαύμα θα ήταν η αναγέννηση της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο...Θαύμα θα ήταν να διαμορφώσει έστω και ένας εξ αυτών έναν επίγειο "παράδεισο" μεταξύ μας...Θαύμα θα ήταν να εξαλείψει την φτώχεια και τον πόνο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όχι αυτά τα ψεύτικα και ανούσια πράγματα που ως μοναδικό στόχο έχουν το πορτοφόλι σας και την ψυχή σας... Θαύμα θα ήταν να διδάξει τον άνθρωπο να είναι πραγματικά ΔΥΝΑΤΟΣ και ελεύθερος. Πραγματικά αληθινός και ανώτερος . Μια θρησκεία και μια Κοσμοαντίληψη που ανυψώνει τους αδύναμους και τους βλάκες είναι ποτέ δυνατόν να δώσει λύσεις στα αιώνια προβλήματα της ανθρωπότητας ; Σαφώς και όχι


Ο Φέρων του Φωτός τον αμφισβήτησε και για την αμφισβήτηση του και μόνο «εκδιώχθηκε» από τον Παράδεισο...

Φανταστείτε εάν ένας Εωσφόρος εγκατέλειψε αυτό τον "Θεό", τι θα έπρεπε να κάνετε εσείς που συνεχίζετε να ελπίζετε για την προσωπική σας δικαίωση σε αυτή η την άλλη ζωή από εκείνον ;

Ουδεμία Θρησκεία Υπεράνω της Αλήθειας...

Και η αλήθεια είναι πως ο Γιαχβέ, ο Ιησούς και ο  Μωάμεθ με τους  Αγγέλους τους απέτυχαν παταγωδώς...Το ψεύδος σίγουρα τους ανήκει... Η αλήθεια σε καμία των περιπτώσεων !


Να είστε καλά

Θελημικός Ιεροφάντης

4 σχόλια:

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Δυστυχώς το παραπάνω άρθρο φανερώνει όχι μόνο άγνοια της διδασκαλίας των αγίων Πατέρων περί μεταμορφώσεως του ανθρώπου ενώ ζει εδώ και όχι μετά θάνατον (οι άγιοι της εποχής μας -που ασφαλώς τους περιφρονείτε- δεν περίμεναν "μετά θάνατον" δικαίωση μέσω κάποιας τυφλής πίστης) αλλά και απόλυτη άρνηση για απόκτηση της σχετικής γνώσης...
Η κριτική που ασκείται στο χριστιανισμό δεν υπερβαίνει το επίπεδο της πίστης της γιαγιάς μας. Λίγη μελέτη δε βλέπτει - αλλά ασφαλώς ο σοφός συντάκτης είναι υπερβέβαιος πως γνωρίζει σε βάθος το χριστιανισμό και γι' αυτό στρέφεται προς τον (πρώην) Εωσφόρο. Κρίμα. Το λέω με αγάπη - δείγμα των ασήμαντων ταπεινών σαν εμένα κι όχι των υπερφίαλων ισχυρών σαν Εσάς.
Προτεινόμενο βιβλίο: π. Σωφρόνιου Σαχάρωφ, "Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης" - εκεί ανατρέπονται όλα τα κλισέ που περιέχει το παρόν άρθρο.
Ευχαριστώ.

Anna είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν δυο απόψεις στο θέμα της θρησκείας. Εκείνων που την επιβάλουν και επωφελούνται-ζουν από αυτή και εκείνων που βιώνουν τις συνέπειες της ζώντας με αυτή.
Είναι εντελώς διαφορετική η ποιότητα της ζωής των δυο αυτών πλευρών καθιστώντας λογική την αντιπαράθεση, η οποία θα υπάρχει για όσο καιρό η πλευρά των αντιπρόσωπων μιας θρησκείας, θα ζει πλουσιοπάροχα σε αυτόν τον κόσμο από το υστέρημα των ταπεινών πιστών της τάζοντας της λύτρωση σε μια άλλη ζωή. Μίλησες για αγνοία του συγγραφέα του κείμενου ως προς τις διδασκαλίες των αγίων Πάτερων. Δεν υπάρχει αγνεία στην εποχή μας. Είναι ανώφελο να υποτιμάς τη νοημοσύνη ενός ανθρώπου επειδή δεν έχεις επιχειρήματα που να αντικρούουν τα δικά του.
Η εποχή των ευκολόπιστων γιαγιάδων μας έσβησε και οι μάσκες έπεσαν.

Καλό είναι λοιπόν να το πάρετε απόφαση πια πως οι καιροί άλλαξαν γι αυτό θα χρειαστείτε πολύ δυνατά επιχειρήματα να πείσετε τον κόσμο από εδώ και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να πείσει κανείς - κανέναν Άννα .

Κι εγω αγαπάω τον Νεκρό για τον Κόσμο. Δίνει εξαιρετικό αγώνα - άσχετα αν αγνοεί σε πολλές περιπτώσεις "στοιχεία" που δεν τον συμφέρουν .

Προσωπικά αποδέχομαι την "αλήθεια" των γραφών και των αγίων πατέρων. Αυτ΄που δεν αποδέχμαι είναι πως κατόρθωσαν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ενα καλύτερο αύριο.

Δεν θα κρίνω εαν αυτά που λέει η ορθοδοξία είναι σωστά η λάθος. Κάποτε το έκανα αλλα οσο μεγαλώνω αναθεωρώ πολλά και είμαι σίγουρος πως θα αναθεωρήσω ακόμα περισσότερα. Το άνωθεν άρθρο μου το έγραψα τον δεκέμβριο του 2010 και η μόνη μου διαφορά απο τότε ειναι στο θέμα της ταπείνωσης και της αντίληψης της πραγματικότητας. Έχω αναθεωρήσει αρκετά την στάση μου απο τότε και ο Νεκρός για τον Κόσμο άθελα του διαμέσου της σελίδας του με βοήθησε αρκετά και τον ευχαριστώ . Με βοήθησε να "δω" και μια ακόμα οπτική...Αυτή της αληθινής όψης του Πιστού στον Χριστιανισμό...

Τα συμπεράσματα ομως που εγραψα τον Δεκέμβριο ακόμα τα πιστεύω... Απέτυχε και ο Χριστιανισμός, και η αρχαία θρησκεία να "διδάξει" τον άνθρωπο... Απέτυχαν οι θρησκείες αν το θες . Ήρθε η εποχή να αναθεωρήσουμε τα πάντα. Γιατι δυστυχώς δεν μπορούμε να πορευτούμε ετσι στο μέλλον.

Να είστε καλά

Ανώνυμος είπε...

Θελημικε Ιεροφάντη είναι φυσιολγικο να υποκρίνεσαι ότι είσαι ενας Απαγοητευμένος Ανθρωπος απο τη Ζωή επειδη στον πλανήτη υπάρχει το Κακό και κατω απο το προσωεπείο του διαμαρτυρόμενου Ανθρώπου να είσαι ενας οπαδός του Σατανισμού ο οποίος προσπαθεί να δώσει μια ασχημη εικονα για τον Χριστό και να επαινέσεις τον Σατανά.

Να σου διευκρινήσω ότι δεν εχεις καθόλου ιδέα για τον Χριστό και για αυτό το λόγο γραφεις αυτο το αβάσιμο κείμενο.

Να σου τονίσω επίσης ότι την εποχη που ο Χριστός ο Απειρος Θεός γεννήθκε στη γη δεν έκανε κανένα κακό και αν ήθελε να κάνει κακό ο Χριστός όταν ενσαρκώθηκε και πήρε Ανθρώπινη Φύση θα μπορούσε να χρημοποιήσει τις δυνάμεις για να κάνει Κακό στον κόσμο.

Μιας και είσαι τόσο καλός γνώστης του Χριστού για πες μια ασχημη συμπεριφορά κατα την διάρκεια της πρώτης παρουσίας Του στην γη και να μου πεις τι κακό έκανε όσο ήταν καιρό στην Γη.

Εγω διαβασα και ξερω αρκετές πληροφόρίες για τον Χριστό.

Ο Χριστός ως Ανθρωπος και ως Θεός όσο καιρό ήταν στην Γη δεν είδα να εκανε κάποια άσχημη πράξη και δεν είδα να έβλαψε κανέναν Ανθρωπο αντίθετα ο Χριστός έκανε θαύματα,θεράπευσε Αρρώστους,έδωσε Φως σε τυφλούς,γιάτρεψε κουφούς,απελευθέρωσε τους Ανθρώπους απο δαίμονες,μοιχαλιδες τις απέτρεψε με τον Θείο και Πάναγνο Λόγο Του να μην αμαρτήσουν και το πιο σημαντικό ανέστησε νεκρούς.

Οι Ανθρωποι παρόλο παρόλο που ο Χριστός έκανε τόσα θαύματα και βοήθησε αρκετό κόσμο ,δεν εκτιμησαν τις πράξεις και τα θαύμτα Του και όχι μόνο ο κόσμος δεν εκτίμησε τον Χριστό αλλά τον καταδίκασε και σε Σταύρωση.

Οι Ανθρωποι καταδίκασαν τον Χριστό και ο Χριστός τιμωρήθηκε στη Σταύρωση και δεν φυσικά δεν έκανε καμιά ασχημη πράξη.

Ο Χριστός και μόνο που σταυρώθηκε και κουβάλησε και κουβαλάει εως και σήμερα που μιλάμε τις Αμαρτίες του Κόσμου και του Πλανήτη και Της Ανθρωπότητας αποδείκνυει το μεγαλείο της δόξας της Αγίας Τριάδας.

Ο Χριστός όταν σταυρώθηκε οι Ανθρωποι τον έστειλαν στον Σταυρό και καταδικάστηκε σε Σταύρωση και στον Θάνατο χωρίς να κάνει καμία άσχημη πράξη.

Οι Ανθρωποι απο το γεγόνος της Σταύρωσης και του Θανάτου του Χριστού αποδεικνύεται πως οι Ανθρωποι είναι σε θέση πάντα να αδικούν και οχι ο Θεός.

Οι Ανθρωποι ακομα και τον Θεό τον πρόδωσαν και έστειλαν στο Σταυρό και στον Θάνατο.

Οι Ανθρωποι αδικούν και όχι ο Χριστός.

Θελημικέ Ιεροφάντη μην επιρρίπτεις τις αρνητικές και άσχημες επιλογές των Ανθρώπων και η Αδικία στον κόσμο είναι καθαρά και ολοφάνερα έργο των Ανθρώπων και όχι του Χριστού.

Ο Χριστός είναι Αγάπη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας