Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ο αρχιεξορκιστής των... 70.000 «απεταξάμην»!

Ο Ιταλός Γκαμπριέλε Αμόρθ κατηγορεί την Αγία Εδρα ως θύλακο ανομολόγητων σεξουαλικών σκανδάλων




Ο πατέρας Γκαμπριέλε Αμόρθ, 85 ετών σήμερα, ήταν επί 25 χρόνια αρχιεξορκιστής της Αγίας Εδρας και, όπως υποστηρίζει, έχει αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 περιπτώσεις δαιμονισμού. Ο ίδιος όμως δαιμόνισε το Βατικανό γιατί στο βιβλίο του «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή», το οποίο κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές στην Ιταλία, κατηγορεί την Αγία Εδρα ως θύλακο παιδοφιλικών πράξεων και ανομολόγητων σεξουαλικών σκανδάλων

Ο αρχιεξορκιστής των... 70.000 «απεταξάμην»!

O ΔΙΑΒΟΛΟΣ είναι παράνομος μετανάστης, αλλά με πασίγνωστη διεύθυνση κατοικίας: το Βατικανό! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πατέρας Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο επί 25 χρόνια   αρχιεξορκιστής της Αγίας Εδρας, στο βιβλίο του με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή», το οποίο κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές στην Ιταλία. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο 85χρονος ιερέας, τα περιστατικά παιδεραστίας εντός των κόλπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν πληθύνει και
ο αέρας γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου μυρίζει... θειάφι. Οι αναμνήσεις του πατέρα Αμόρθ, ο οποίος πήρε επίσημα τον τίτλο του εξορκιστή το 1986 και έκτοτε λέει ότι έχει αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 περιπτώσεις δαιμονισμού, αναμένεται να «διαολίσουν» για τα καλά την Παπική Εδρα.
«Μέσα στο Βατικανό μπορεί κανείς να δει τη σήψη» γράφει στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή» ο ιταλός Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο 85χρονος που εδώ και μερικές ημέρες έχει βάλει με τους ισχυρισμούς του όλο το Βατικανό να «καίει σε αργή φωτιά». Ο πατέρας Αμόρθ, μια σύγχρονη ενσάρκωσητου Ιγνάτιου Λογιόλα, του διαβόητου ιησουίτη μοναχού και επικεφαλής της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης κατά τον 16ο αιώνα, κατηγορεί την Παπική Εδρα ως θύλακο παιδοφιλικών πράξεων και ανομολόγητων σεξουαλικών σκανδάλων. Ο από το 1986 αρχιεξορκιστής της Καθολικής Εκκλησίας πιστεύει πως πλέον έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει για τη φύση του Διαβόλου.


«Ο Σατανάς είναι ένα πνεύμα αόρατο.Υλοποιεί όμως τις προθέσεις του μέσω των ανθρώπων που εξουσιάζει προκαλώντας τους βλασφημίες και κύματα θλίψης.Μπορεί να παραμείνει κρυφός, να μιλήσει διαφορετικές γλώσσες, να μεταμφιεστεί ή να εμφανιστεί σύμφωνος με τις προθέσεις του ατόμου. Κάποιες φορές μου κάνει και πλάκα» λέει ο πατέρας Αμόρθ, υποστηρίζοντας πως «ακόμη και η απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ το 1981 ήταν έργο του Διαβόλου.Τι άλλο μπορεί να ήταν; Ή θυμάστε το, προ εβδομάδων, περιστατικό στη λειτουργία των Χριστουγέννων με την ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα που αποπειράθηκε να ρίξει τον Πάπα Βενέδικτο ΧVΙ στο έδαφος;Γιατί κάποιος να θέλει να αφανίσει τον Πάπα;Μόνο αν έχει μπει μέσα του κάποιο κακό πνεύμα, το οποίο τον ωθεί σε τέτοιες πράξεις» συμπληρώνει ο ιερέας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ιταλού πατέρα Χοσέ Αντόνιο Φορτέα, ο οποίος χαρακτηρίζει τον συνάδελφό του «υπερβολικό στις κρίσεις του».


Ο πατέρας Αμόρθ είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιωσήφ Στάλιν έκαναν όλες αυτές τις απεχθείς πράξεις επειδή κατέχονταν από τον Διάβολο, ενώ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν καταγγείλει τη σειρά μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ», της αγγλίδας συγγραφέως Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, υποστηρίζοντας ότι αυτά παρουσιάζουν εσφαλμένα τις διαφορές μεταξύ μαύρης και λευκής μαγείας. Ο αρχιεξορκιστής της Αγίας Εδρας βρήκε την ταινία «Ο εξορκιστής» του 1973 απόλυτα ακριβή και ρεαλιστική, έστω και με μικρές δόσεις απαραίτητης χολιγουντιανής υπερβολής.


Το Βατικανό δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση ή σχόλιο πάνω στα λεγόμενα του πατέρα Αμόρθ, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν πως σύντομα θα ακολουθήσει μια αρκούντως οργίλη αντίδραση του Πάπα Βενέδικτου ΧVΙ.


Η Αγία Εδρα εδώ και πολλά χρόνια στέλνει τους επίδοξους εξορκιστές της στο Regina Αpostolorum Ρontifical Αthenaeum, το πανεπιστήμιο της Καθολικής Εκκλησίας, με σκοπό να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων ψυχολογίας, νομικής και ιστορίας του σατανισμού, στην προσπάθειά της να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο καταρτισμένους θρησκευτικούς «θεραπευτές».


Παιδεραστία και αίμα στο Βατικανό
«ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα και οι παιδοφιλικές δραστηριότητες των ιερέων είναι η πιο απτή απόδειξη ότι στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας ζει και βασιλεύει ο Διάβολος. Δεν λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως μέσα στα άγια δωμάτια υπάρχει ο “καπνός του Διαβόλου”» (μια φράση που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1972, από τα χείλη του Πάπα Παύλου VΙ, ύστερα από κάποια εξακριβωμένα περιστατικά παιδεραστίας) ισχυρίζεται ο πατέρας Αμόρθ. Και αναφέρει ως ένα ακόμη παράδειγμα «διαβολικής συμπεριφοράς» τη συγκάλυψη τριών θανάτων που συνέβησαν το 1998 μέσα στο Βατικανό. Τότε οι δολοφονίες του διοικητή των Ελβετών Φρουρών Αλόις Εστερμαν, της συζύγου του και του δεκανέα Σεντρίκ Τορνέ είχαν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην Αγία Εδρα. Το πόρισμα ανέφερε ότι ο δεκανέας σκότωσε τον διοικητή και τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, αλλά οι συγγενείς του Τορνέ έκαναν λόγο για «ένοχα μυστικά». «Αναρωτιέμαι γιατί, ενώ υπήρχαν υποψίες πως τα κίνητρα των φόνων ήταν σεξουαλικής φύσεως, για παρελθόν ομοφυλοφιλίας και για την εμπλοκή ενός τέταρτου προσώπου το οποίο ποτέ δεν βρέθηκε, κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση» καταλήγει ο πατέρας Αμόρθ. ΤΑΙΝΙΑ
Η αληθινή ιστορία του «εξορκισμού της Εμιλι Ρόουζ»
Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ταινία «Ο εξορκισμός της Εμιλι Ρόουζ» στηρίχθηκε στην πραγματική ιστορία της Ανελιζ Μίκελ, μιας νεαρής Γερμανίδας από το χωριό Λάιμπλφινγκ της Βαυαρίας. Μια ημέρα του 1968, στα 16 της χρόνια, άρχισε ξαφνικά να τρέμει και να δηλώνει ανίκανη να ελέγξει το σώμα της. Ενας νευρολόγος που την εξέτασε διέγνωσε επιληψία και η Ανελιζ μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Η υγεία της όμως δεν βελτιώθηκε, ενώ η ασθενής παρουσίασε και συμπτώματα έντονης κατάθλιψης. Η Ανελιζ άρχισε να «βλέπει» παντού γύρω της δαιμονικές μορφές, πιστεύοντας πως η κατάστασή της οφειλόταν στην εισβολή του Σατανά μέσα στην ψυχή της. Ο εξορκισμός της από έναν καθολικό ιερέα άρχισε τον Σεπτέμβριο του 1975 και κράτησε ως την 1η Ιουλίου του 1976, οπότε και πέθανε στον ύπνο της. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από αφυδάτωση, ύστερα από έναν χρόνο υποσιτισμού. Το δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς και τους εξορκιστές της Ανελιζ σε έξι μήνες φυλάκιση για φόνο εξ αμελείας.


ΒΙΒΛΙΟ
Το μυθιστόρημα-σταθμός για τις ταινίες θρίλερ
ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 1949 τελέστηκε ο τελευταίος, εγκεκριμένος από την Καθολική Εκκλησία, εξορκισμός στις ΗΠΑ πάνω στον 13χρονο Ντάγκλας Ντιν από το Μέριλαντ. Εμπνεόμενος από το γεγονός αυτό, ο αμερικανός συγγραφέας Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι έγραψε το 1970 το μυθιστόρημα «Ο εξορκιστής», το οποίο θα μετέφερε, τρία χρόνια αργότερα, στη μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν. Η ταινία προκάλεσε στο κινηματογραφικό κοινό ακραίες αντιδράσεις, αφού πολλοί αποχωρούσαν από τις αίθουσες αηδιασμένοι και άλλοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν εμετό κατά τη διάρκεια της προβολής. Η ταινία επανακυκλοφόρησε το 2001 σε μια ειδική έκδοση, με 11 επιπλέον τρομακτικά λεπτά, που είχαν λογοκριθεί κατά την πρώτη κυκλοφορία. Σήμερα θεωρείται κλασική στην ιστορία των κινηματογραφικών θρίλερ.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας