Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Αστρολογία, Μαγεία και Μυστήρια σε αρχαιολογική ανασκαφή


Αρχαιολόγοι στη Γερμανία παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ένα μικρό τμήμα κάποιων ευρημάτων που βρέθηκαν μετά από ανασκαφές στην περιοχή Nebra, τα οποίο υποστηρίζουν ότι είναι από τα παλιότερα που έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο.


Οι ανασκαφές έγιναν στο Mittelberg, σε ένα λόφο στο δάσος Ziegelroda 180 χιλιόμετρα ΝΔ του Βερολίνου. Η περιοχή δεν έγινε άμεσα γνωστή στα μέσα ενημέρωσης για να αυξηθεί η ασφάλεια στην περιοχή έτσι ώστε να αποφευχθούν οι έφοδοι από αρχαιοκάπηλους.


Οι αρχαιολόγοι πέρα από την παρουσίαση των ευρημάτων έδωσαν και μια πιο μαγική εξήγηση για αυτή την ανακάλυψη. Μετά από έρευνες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στις 22 Ιουνίου κάθε χρόνο ο ήλιος δύει πίσω από το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας το Brocken, το οποίο βρίσκεται 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη θέση των ευρημάτων.


Το βουνό αυτό εμφανίζεται στη μυθολογία της Βόρειας Ευρώπης σαν το σημείο που συγκεντρώνονταν μια ομάδα 13ων μαγισσών κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου. Και αυτό που οδηγεί τους επιστήμονες σε αδιέξοδο, μη μπορώντας να εξηγήσουν πλήρως την έννοια του είναι ένας χρυσοχάλκινος δίσκος που βρέθηκε στην ίδια περιοχή πριν από τρία χρόνια και ο οποίος απεικονίζει το βουνό Brocken καθώς και 32 αστέρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι Πλειάδες.


Ο δίσκος αυτό παρουσιάζει την παλαιότερη θέση των αστεριών στον ουρανό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κατά την εποχή του χαλκού θάφτηκε για να προστατευθεί, ενώ βρίσκονται ανάμεσα σε δύο απόψεις για το αν ο τόπος που βρέθηκε ήταν κάποιος βασιλικός τάφος ή χώρος αποθήκευσης ιερών αντικειμένων.


Στην παρουσίαση που έγινε στα ΜΜΕ δείχθηκε και ένα τμήμα στο οποίο η αρχαιολογική σκαπάνη είχε κατεβεί περίπου μισό μέτρο κάτω από το έδαφος και είχαν εμφανιστεί τοιχώματα φτιαγμένα από πέτρα τα οποία ήταν περιτριγυρισμένα από τάφρους. Ο Wolfhard Schlosser καθηγητής αστρονομίας είπε ότι η όλη κατασκευή ήταν με τέτοιο τρόπο φτιαγμένη που κάθε ισημερία φαινόταν σαν να εξαφανίζεται ο ήλιος πίσω από το βουνό Brocken. Έτσι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το κτίριο αυτό λειτουργούσε σαν αστεροσκοπείο, έτσι ώστε να κανονίζουν το ημερολόγιο για τις καλλιέργειες τους.


Στη γύρω περιοχή εκτός των παραπάνω έχουν βρεθεί και άλλοι 1000 τάφοι από την ίδια περίοδο. Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο για τους ανθρώπους της περιοχής, στους οποίους δεν αναφέρεται καμία πηγή, αρχαία Ελληνική ή γενικότερα της Μεσογείου. Η αναζήτηση σε αρχαιοελληνικές πηγές έγινε εκτός των άλλων γιατί έχουν βρεθεί δύο χάλκινα σπαθιά τα οποία είναι κατασκευασμένα με την τεχνική που χρησιμοποιούνταν στις Μυκήνες, ενώ έχουν και σχήμα ίδιο με σπαθιά που έχουν βρεθεί στη Ρουμανία και την Ουγγαρία.






http://www.itechnology.co.za/index.php?click_id=31&art_id=qw1032973740198B265&set_id=1
http://www.esoterica.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας