Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η πιό μεγάλη ώρα είναι τώρα...


Διήμερο μάχης για τους αγανακτισμένους Έλληνες Σχεδιάζεται περικύκλωση του Συντάγματος

«Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα» μοιάζουν να συμφωνούν οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος, καθώς η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος την Τετάρτη θα αποτελέσει για πολλούς τον «ενταφιασμό» των εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών. καθώς και της προοπτικής τους για ένα καλύτερο αύριο.

Στο ψήφισμά τους ενόψει της 48ωρης γενικής απεργίας, καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με τελικό σημείο συνάντησης για όλους το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, στόχος των διαδηλωτών είναι να εγκατασταθούν οι πολίτες από το πρωί της Τρίτης στο Σύνταγμα και να αποκλείσουν την περιοχή για 48 ώρες, χωρίς να την εγκαταλείψουν καθόλου.

Παράλληλα, έχει συμφωνηθεί το σχέδιο περικύκλωσης της Βουλής για αύριο, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Τα ραντεβού των «Αγανακτισμένων» έχουν κλειστεί για το πρωί στις στάσεις μετρό του Ευαγγελισμού και του Πανεπιστήμιου ώστε να προχωρήσουν κατόπιν σε αποκλεισμό της Βουλής, εμποδίζοντας ακόμη και την είσοδο των βουλευτών στο κτίριο.

Iδιαίτερη σημασία έχει το κάλεσμα των «Αγανακτισμένων» στους αστυνομικούς να σταθούν στο πλευρό τους και «να γίνει σεβαστή η θέληση του λαού και τα συνταγματικά του δικαιώματα να διαδηλώσει τη δυσαρέσκειά του».

Από την πλευρά τους, συνδικαλιστές της Αστυνομίας δήλωναν με έμφαση ότι «έχουν πια παρέλθει οι εποχές όπου οι αστυνομικοί γίνονταν σάκος του μποξ για τα συμφέροντα των ισχυρών και ανάχωμα στις λαϊκές διεκδικήσεις».

Την Κυριακή, συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας, πυροσβέστες, λιμενικοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπ. Οικονομικών και πέρασαν από την πλατεία Συντάγματος, όπου μερίδα «Αγανακτισμένων» τους αποδοκίμασε, χωρίς ωστόσο να συμβεί το παραμικρό.

Σε πρόσφατο ψήφισμά τους με αποδέκτες όλους τους Έλληνες βουλευτές, οι «Αγανακτισμένοι» τονίζουν:

«Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα».

Παράλληλα, στην Αθήνα αναμένονται με λεωφορεία εργαζόμενοι της Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Σήμερα και αύριο θα καταφθάσουν στην πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζόμενοι από την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία.

Πάντως, προχθές, Κυριακή, η πλατεία Συντάγματος σε κάνε σημείο δεν έμοιαζε με την εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων, αφού ο συγκεντρωμένος κόσμος ήταν πολύ λιγότερος. Ούτε ο παλμός ούτε οι συζητήσεις ήταν τόσο έντονες όσο τις άλλες φορές.

Την ίδια στιγμή, τα… σεντόνια με τα προϊόντα λαθρεμπορίου ήταν πανταχού παρόντα, ασφυκτικά γεμάτα με τσάντες, γυαλιά ηλίου, παπούτσια και συσκευές λέιζερ να αναμένουν - μάλλον μάταια - επίδοξους αγοραστές. Ίσως να πρόκειται για τη νηνεμία πριν από τη μεγάλη μπόρα…

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση - καθώς και οι πιο ψύχραιμες φωνές ενόψει πιθανής αδυναμίας του ελληνικού κράτους να καταβάλει μισθούς και συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι - μιλούν για μία «αναγκαία περίοδο λιτότητας για όλους» που θα κρατήσει το πλοίο της ελληνικής οικονομίας σε ασφαλή νερά, μακριά από την «ξέρα» της χρεοκοπίας και μιας πιθανής επιστροφής στη δραχμή.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εικόνες Αργεντινής» σε όλη http://www.blogger.com/img/blank.gifτη χώρα, με την πρόσφατη δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, σε ισπανική εφημερίδα περί «τανκς που θα κληθούν να προστατεύσουν τις τράπεζες» να αποτελεί την κορωνίδα της αντίστοιχης ρητορικής.

Ωστόσο, οι «Αγανακτισμένοι» θεωρούν ότι τώρα είναι η ώρα για να αναλάβουν δράση, θεωρώντας κάθε λύση που τους προτείνεται ως άνευ περιεχομένου, και καλούν συνεχώς μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook να κατέβουν οι Έλληνες στο Σύνταγμα. «Η πιο μεγάλη βία είναι η ανεργία», βασικό τους αντεπιχείρημα...

http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας