Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΟΣΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΟΝ ΔΡ


Αναλύσεις επί αναλύσεων,ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του και τελικά...ποιο το αποτέλεσμα;Κανείς δεν βλέπει πέρα από το Μεσοπρόθεσμο ή έστω την πέμπτη δόση του ΔΝΤ!

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ούτε πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα:Όχι πάντως η...σωτηρία με τα δανεικά των τοκογλύφων,ούτε και η χρεωκοπία!

Ειδικά η δεύτερη,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν συμφέρει καθόλου τους Ευρωπαίους και όχι μόνο:Έτσι,ακούσαμε δηλώσεις τους για "σχέδιο Β" ή "Γ" (!!!),σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.Ταυτόχρονα,εγχώριοι πασοκικοί κύκλοι προεξοφλούν πως η πέμπτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Επομένως,το Μεσοπρόθεσμο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από το Μνημόνιο 1 και 2,την Ε.Ε,το ΔΝΤ κλπ!Αυτή είναι η αλήθεια,όσο κι αν κάποιοι αγωνίζονται να μας πείσουν για το αντίθετο!

Οι ίδιοι οι δανειστές μας,ξέρουν πολύ καλά πως ΤΑ ΝΕΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ δεν πρόκειται να αποδώσουν ούτε...σεντ στα τοκογλυφικά τους δάνεια!

Επομένως;Γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία;

Μα φυσικά,γιατί απώτερος σκοπός του Μεσοπρόθεσμου είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ σε τέτοιο βαθμό,ώστε να μην ενδιαφέρεται για το τι θα ξεπουληθεί προκειμένου ν'αρπάξει ένα ψίχουλο για να χορτάσει την πείνα του!

Ας υποθέσουμε,για παράδειγμα,την πώληση των πετρελαίων και λοιπού ορυκτού πλούτου της χώρας μας:Ποιος θα νοιαστεί για το αν θα τον εκμεταλλεύονται Έλληνες ή ξένοι,όταν θα τρώει ψωμί από εκεί;
Θέλετε να το προχωρήσουμε πιο πέρα;

Γιατί να ενδιαφερθεί ο Αθηναίος αν οι Τούρκοι αρχίσουν να "εκμεταλλεύονται" το Καστελλόριζο;
Γιατί να σκάσουν για τα νησάκια που θα πουληθούν ακόμα και στους γείτονες,όταν έτσι θα διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους;

Προσέξτε:Όλα τα παραπάνω παραδείγματα δεν πρόκειται να προκαλέσουν αντιδράσεις,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ!

Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει με το όνομα των Σκοπίων και το Κυπριακό,όπου κανείς δεν πρόκειται να μας δώσει τίποτα,πέρα από μια ηθική ικανοποίηση και δικαίωσή μας!

Ε,αν ο κόσμος νοιάζεται μια φορά για το αν θα πουληθούν τα πετρέλαια του Αιγαίου ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ,για κάτι που δεν θα του αποφέρει υλικές απολαβές,δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ούτε για δευτερόλεπτο!
Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του Μεσοπρόθεσμου και άλλων παρόμοιων βραχυπρόθεσμων οικονομικών μέτρων:ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

Φυσικά,μπορούν κάποιοι να ενδιαφέρονται μόνο για τα ψιχουλάκια των μισθών τους κλπ:Πρόκειται για την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας,που δυστυχώς δεhttp://www.blogger.com/img/blank.gifν ενδιαφέρονται για την Οικονομία όπως λένε-ΔΙΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-αλλά μόνο για την τσέπη τους!

Κι αν αυτή γεμίσει με αντάλλαγμα "μειωμένη Εθνική Κυριαρχία",που λέει κι ο Τζέφρυ,δεν βαριέσαι!

Τουλάχιστον θα έχει μειωθεί...το έλλειμμα!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας