Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το google έχει ανατρεπτικά στοιχεία για τη διεθνή κοινή γνώμη απέναντι στην Ελλάδα



Το google έχει ανατρεπτικά νέα για τη διεθνή κοινή γνώμη απέναντι στην Ελλάδα
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική και χρηματοπιστωτική της κρίση των τελευταίων δεκαετιών για την οποία μάλιστα έχει συχνά κατηγορηθεί ως απόλυτα υπεύθυνη η ίδια με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να φοβούνται ότι στο εξωτερικό η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο.
Ίσως, πλέον, όταν οι 'ξένοι' σκέφτονται την Ελλάδα πρώτα να φέρνουν στο μυαλό τους την κρίση, το χρέος της και το ενδεχόμενο να πτωχεύσει και μετά οτιδήποτε άλλο, όπως την ιστορία της, τα αξιοθέατα, τις θάλασσές της κλπ.
Μετά τον πόλεμο, μάλιστα, που έχει δεχτεί η χώρα το τελευταίο διάστημα, κάποιοι μπορεί να φοβούνται πως η λέξη 'Ελλάδα' έχει αρχίσει να ταυτίζεται στο μυαλό των ξένων με αυτήν του τεμπέλη και του κακομαθημένου φτωχού συγγενή της Ευρώπης.

Τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο, δεν ισχύει, μας λέει το η μεγαλύτερη μηχανής αναζήτησης πληροφοριών, 'Google' . Μία έρευνα του XrimaNews.gr σε στοιχεία που παρέχει το google σχετικά με τις αναζητήσεις της λέξης 'Ελλάδα' από χρήστες σε όλο κόσμο και τις λέξεις / φράσεις με τις οποίες αυτή συσχετίζεται, υποδεικνύει πως η 'κρίση', το 'χρέος', η 'φτώχεια', η πτώχευση, η τεμπελιά και πολλά άλλα από αυτά τα αρνητικά δεν υπάρχουν πουθενά στο μυαλό των ξένων όταν σκέφτονται την Ελλάδα και αναζητούν στοιχεία γι' αυτήν στο διακίκτυο.
Έτσι, η πρώτη αναζήτηση που συσχετίζεται με τη λέξη 'Ελλάδα' είναι η φράση “χάρτης της Ελλάδας” (map of Greece) και αμέσως μετά ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα οι:

2) Αθήνα (Athens)

3) ιστορία της Ελλάδας (history of Greece)
4) ελληνικοί ολυμπιακοί αγώνες (greek olympics)

5)ιστορία της γυμναστικής (history of gymnastics)

6) Ελλάδα ιστορία (greece history)

7) Ελλάδα πληροφορίες (Greece information)

8) ελληνικά φαγητά (greek foods)

9) Ευρώπη (Europe)
10) ιστορία του Μεξικού! (mexico history)

Μάλιστα, καθώς στην τρίτη και την έκτη θέση βρίσκονται οι φράσεις 'ιστορία της Ελλάδας' και 'Ελλάδα ιστορία' που ουσιαστικά είναι το ίδιο και το αυτό, αυτή η φράση αποτελεί ουσιαστικά και την πρώτη (και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες) που ψάχνουν οι ξένοι όταν εξερευνούν το google για πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα και η πρώτη με την οποία συνδέεται η λέξη 'Ελλάδα' στο διαδίκτυο. Έτσι, αντίθετα με τους φόβους πολλών, η ελληνική ιστορία, τα ελληνικά αξιοθέατα, οι ολυμπιακοί αγώνες και το ελληνικό φαγητό εξακολουθούν να είναι αυτά τα οποία έρχονται στο μυαλό των ξένων όταν σκέφτονται την Ελλάδα και η κρίση, το χρέος και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά δεν υπάρχουν πουθενά στη σκέψη τους ασχέτως αν βασανίζουν μέρα νύχτα αυτήν των Ελλήνων.
Πάνος Παναγιώτου
χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας