Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Financial Times: "Ψήφος αυτοκτονίας" η ψήφος κατά του Μεσοπρόθεσμου


“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ψηφοφορία αυτοκτονίας για τη λιτότητα” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος των Financial Times, που αφιερώνουν μεγάλο μέρος της κεντρικής τους σελίδας στην ελληνική κρίση και την κρίσιμη ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, την Τετάρτη...







Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η Ελλάδα θα διαπράξει αυτοκτονία, εάν το Κοινοβούλιο αποτύχει να στηρίξει τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που στόχο έχουν την αποτροπή της στάσης πληρωμών.



“Ποτέ πραγματικά δεν είχαμε διάλογο σε αυτή την χώρα για το τι έφταιξε. Στην Πορτογαλία η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν δύο δύσκολα χρόνια. Εδώ δεν ακούσαμε τέτοιες συζητήσεις. Αν οι βουλευτές ψηφίσουν κατά του πακέτου, θα είναι έγκλημα. Η χώρα θα ψηφίσει την αυτοκτονία της”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος.



Ακόμη, ο κ. Προβόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία, ότι η ελληνική οικονομική κρίση υποβαθμίστηκε από τους πολιτικούς τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ η χώρα όδευε προς μια πιθανή χρεοκοπία.



Οι Financial Times αναφέρονται στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, ότι η Ευρωζώνη δεν έχει διαθέσιμο ένα “Σχέδιο B” στην περίπτωση που το ελληνικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας ύψους 28 δισ. ευρώ.



Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ότι η επόμενη δόση των 12 δισ. ευρώ από το διεθνές πακέτο διάσωσης δεν θα εκταμιευτεί, αν δεν υποστηρίξει η Βουλή τα νέα μέτρα.


http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/06/financial-times_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας